x

GAFFA til Sónar Reykjavik

GAFFA til Sónar Reykjavik

Der er godt gang i den på festivalfronten i Island i disse år. Ud over den kendte Iceland Airwaves festival, som foregår hvert år i november, kan det lille lava-land højt mod nord nemlig også byde på All Tomorows Parties-festivalen i juli, og altså også en islandsk udgave af Sónar, som ellers normalt holder til i det sydlige og solbeskinnede Barcelona.

Hvor for eksempel Iceland Airwaves foregår på klubber og spillesteder over hele Reykjavik, finder Sónar Reykjavik udelukkende sted i byens ikoniske musikhus Harpa, der ligger som en grønligt skinnende smaragd direkte ud til havefrontens forrevne fjord med sneklædte bjerge og et kulsort hav i baggrunden.

Festivalen har en samlet publikumskapacitet på 3500 gæster, og samtlige koncerter finder sted i Harpas fem forskellige koncertsale inklusive den underjordiske parkeringskælder, som under festivalen bliver omdannet et en kæmpe natklub med dj's og efterfester.

Programmet er ligesom hos moderfestivalen Sónar Barcelona så vidt muligt holdt inden for de elektroniske genrer og byder på en charmerende blanding af store internationale navne og spændende lokale upcomings. Årets headlinere er amerikanske Major Lazer (billedet) og Diplo samt tyske Paul Kalkbrenner. Derudover finder man islandske stjerner som Gus Gus, Hjaltalin og FM Belfast. Og så er Danmark også godt repræsenteret med både When Saints Go Machine, Kenton Slash Demon og Trentemøller, som spiller i festivalens største sal lørdag nat.

Sónar Reykjavik foregår fra i dag til lørdag den 15. februar og vil med egne ord forsøge at få festet og danset den islandske vinter og arktiske kuld væk ved hjælp af sprøde elektroniske toner og vilde parties. Læs mere om festivalen på http://sonarreykjavik.com/en/2014/ og på GAFFA.dk i weekenden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA