x

Nye danske topnavne til Nibe Festival

Nye danske topnavne til Nibe Festival

Den nordjyske Nibe Festival har netop annonceret fire nye navne, som skal spille til sommer. Psyched Up Janis, Mads Langer, Ukendt Kunstner og Kato vs. Safri Duo er dagens nye musiknavne til årets plakat. Rockfest, pop-sing-along, r&b-stemning og en dansefest af de større er, hvad dagens tilføjelser byder publikum til sommer, når årets Nibe Festival løber af stablen fra den 2. juli til den 5. juli

Når Psyched Up Janis giver koncert til sommer, er det for at fejre 20 års jubilæum for 1994-udgivelsen "Swell" - en udgivelse, der senere er blevet hyldet som én af de vigtigste i dansk rockhistorie. Psyched Up Janis nåede at udgive fire studiealbum og et livealbum i 90'erne, før bandet tog afsked med deres fans i 1999. Sune Wagner fandt herefter stor succes sammen med Sharin Foo i The Raveonettes, mens Jakob Jørgensen efter en kort tid i bandet Knallert valgte en karriere som skolelærer og i dag i øvrigt er far til fire. Trommeslageren Martin Bjerregaard forlod bandet i 1996 og blev erstattet af forskellige personer, især Jesper "Yebo" Reginal, der dog ikke blev officielt medlem. Det bliver med garanti et rockshow i den nordjyske skov.

Mads Langer har i flere år vist sit potentiale. Han har både gjort sig nationalt og internationalt med numre som "Fact-Fiction" og Olive-coveret "You're Not Alone", men populariteten røg i vejret, da Langer deltog i TV2's "Toppen Af Poppen" og ikke mindst da han vandt fire priser til sidste års "GAFFA-Prisen". Her løb den folkekære musiker med priserne "Årets Danske Album", "Årets Danske Hit", "Årets Pop-Udgivelse" og "Årets Danske Mandlige Kunstner". Nibe Festival har hermed fundet en særledes prisbelønnet musiker, som sikkert får sat gang i sing-along og fadøls-stemningen.

Ukendt Kunstner udgav sidste år i april deres debutalbum "Neonlys" indeholdende hittet af samme navn. Selvsikker attitude, melankolske klangflader og stærke beats er med til at gøre Ukendt Kunstner til et fængende bekendtskab, og de skuffer ikke med deres live-optræden, som næsten med garanti kan sætte gang i en fest. Den fest tager nordjyderne højst sandsynligt gladelig imod.

Dagens sidste tilføjelse byder på en lidt særlig konstellation, i form af Kato vs. Safri Duo. Sidste år udgav artisterne sammen singlen "Dimitto (Let Go)", som efterfølgende blev en enorm succes med daglig rotation på landets forskellige radiostationer. Safri Duo gæstede Kato på de i alt otte Grøn Koncerter, han spillede sidste år, hvorfor deres samarbejde på ingen måde er nyt. Koncerten til festivalen bliver dog med en noget anden indgangsvinkel, hvor de i fællesskab omfortolker hinandens allerstørste hits for at skabe, hvad der må formodes at blive én af festivalens største fester.

De offentliggjorte navne er L.O.C., Rasmus Seebach, D-A-D, Medina, Marie Key, Ulige Numre, Go Go Berlin, Carpark North, Julias Moon, Panamah, Red Warszawa, TopGunn, Sebastian Lind, Vild $mith og Nico & Vinz foruden dagens nye tilføjelser.

Nibe Festival finder sted fra 2.-5. juli. Billetsalget er i gang via festivalens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA