x

Hvem topper den danske hitliste?

Hvem topper den danske hitliste?

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger vi her på GAFFA på toppen og ugens nyheder. Medina går direkte ind på en førsteplads på track-listen med sin nye single "Jalousi", hvilket blandt andet betyder, at eks-kæresten Christopher er røget ud af top 3 og er nede på en femteplads med sidste uges nyhed, "Crazy".

Sidste uges førsteplads, Pharrell, ryger ned på andenpladsen med den Oscar-nominerede sang "Happy". Stine Bramsen beholder sidste uges tredjeplads med sangen "Prototypical", om hvilken Bramsen har udtalt: "Jeg troede ikke på det der med den eneste ene, da jeg var yngre. Forestillingen om at leve i tosomhed et helt liv virkede fængslende, og i mit hoved handlede ægteskabet om at "nøjes", ikke om at nyde. 'Prototypical' er et glædesudbrud og en indrømmelse over for sig selv om, at man vil kærligheden, og at man i virkeligheden har de samme drømme som alle de andre piger."

Af nye sange, som er gået direkte ind i top 40, er blandt andet Super Bowl-premiere-sangen "Invisible" med U2 og og numsehyldesten "Man Kan Ikke Stole På En Pige Med En Lille Røv" af TopGunn, der indtager henholdsvis en 25. plads og 28. plads.

På hitlisten for ugens mest solgte album er der en del forandringer i toppen. Rasmus Seebach overtager førstepladsen med albummet "Ingen Kan Love Dig i Morgen". L.O.C  må kravle ned på andenpladsen i denne omgang med det nye udspil "Sakrilegium". Ugens helt store nyhed er dog Shaka Loveless, som går direkte ind på en trejdeplads med det nye album "Det Vi Sku' Miste", som GAFFAs anmelder kvitterede for med fire ud af seks stjerner og gav følgende ord med på vejen: "Styrken ligger i Shakas karismatiske vokal, der med sit lidt anstrengte og energiske udtryk skiller ham ud fra mange andre af tidens sangere herhjemme. Stærkest står stemmen og Shaka, når emnerne kredser om det at miste, hvilket synes at være omdrejningspunktet for det nye album, ligesom det var tilfældet på gennembrudshittene Tomgang og Ikke Mere Tid". 

Nye navne på top 40-listen over mest solgte album er blandt andet snart Esbjerg Rock Festival-aktuelle Hanne Boel med udspillet "Outtakes" og indierockduoen Broken Bells - bestående af Danger Mouse og James Mercer fra The Shins - og deres album "After The Disco". 

Ugens mest streamede sang tager Medina sig også af med "Jalousi", imens Pharrell og L.O.C tager sig af henholdsvis anden- og tredjepladsen med "Happy" og "Marquis".

Se alle danske hitlister her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA