x

NorthSide klar med fem nye navne

NorthSide klar med fem nye navne

NorthSide offentliggør i dag det sidste store hovednavn til årets festival. Hvor man må sige, at blandt andet rockmusikken er flot repræsenteret i år, får festivalen nu en solid dosis hiphop i form af A$AP Rocky (billedet). Derudover føjer NorthSide Oh Land, Temples, Ry X og The Minds of 99 til programmet.

Den 25-årige newyorker A$AP Rocky udsendte i 2011 et mixtape, der blev rost til skyerne og banede vejen for en pladekontrakt og massiv medieomtale. Den længe ventede debutplade, "Long.Live.A$AP", udkom i efteråret sidste år og gik direkte nummer et i hjemlandet, hvor tracks som "Fuckin' Problems" og "Wild for the Night" var med til at give A$AP status som en af de mest interessante nye rappere lige nu. A$AP Rocky spiller på NorthSide lørdag 14. juni.

GAFFAs anmelder Marie Therese Seefeldt Stæhr skrev i sin fire stjerners anmeldelse: "A$AP Rocky har en lækker stemme og en ret interessant stemmeføring. Hans flow er på én gang stramt og drævende, og når det hele sættes sammen på den rette måde og med den rette musik, så kan man slet ikke lade være at lytte. Åbningsnummeret er et godt eksempel. Det elektroniske mørke univers klæder ham, og har valgt nogle rigtig gode features, der passer ind uden at tage over."

Med tre plader i bagagen har Nanna Øland Fabricius, også kendt som Oh Land, sat sit præg på den danske musikscene, når det kommer til sofistikeret og intelligent pop, der samtidig formår at være sjov og fyldt med liv. Det beviste sangerinden også, da hun satte kulør på NorthSide i 2012 med et farvestrålende show. Oh Land spiller på NorthSide fredag 13. juni.

Temples er i hjemlandet England godt hypede, og deres debutalbum "Sun Structures" var da også at finde anbefalet af GAFFA som et af sidste uges bedste album. Kristian Petersen skrev i sin fire stjerners anmeldese af debuten: "Det lyder som Beatles anno Revolver, som Mamas & Papas, Brian Jonestown Massacre og ret meget som 90'er-britpoppens smertensbarn, Kula Shaker. Move With The Season er nærmest som en komprimeret cocktail af numrene på Kula Shakers første to album." Temples spiller deres første danske koncert på NorthSide fredag 13. juni. Du kan læse et interview med det engelske band her.

Kan man sige verden rundt med Ry X? Australske Ry Cuming blev opdaget i Costa Rica, bor nu i Los Angeles og udsendte sidste år ep'en "Berlin" på et svensk label. Han har tidligere udsendt musik under sit fødenavn, men i 2012 genopfandt han sig selv som Ry X, og det har for alvor sat fart i karrieren. Han er blevet sammenlignet med både Bon Iver og Ben Howard. Ry X spiller på NorthSide fredag 13. juni.

Karrierekanonvindere årgang 2013 The Minds of 99 har taget hul på et allerede succesfuldt 2014. Deres single, "Det Er Knud Som Er Død", er i denne uge P3s Uundgåelige. De har under forløbet med Karriekanonen også bevist, at de er habilt livenavn. The Minds of 99 spiller på NorthSide lørdag 14. juni.

Dermed er følgende navne på programmet til NorthSide 2014: Ane Brun, Arcade Fire, A$AP Rocky, Baby in Vain, The Blue Van, The Brian Jonestown Massacre, Cold Specks, Donkey Roadshow & Special Guests, Flogging Molly, Franz Ferdinand, Lana Del Rey, Lucy Love, Lulu James, Mew, The Minds of 99, The Mountains, Mount Kimbie, The National, Nina Persson, MØ, Oh Land, Pixies, Quadron, Queens of the Stone Age, Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, Rudimental, Ry X, St. Vincent, Temples, Turboweekend, White Lies og WhoMadeWho.

Spilledagene ligger nu også fast for hovednavnene, som du kan gense her.

NorthSide 2014 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 13.-15. juni, og billetter kan findes via GAFFA Live.

Besøg NorthSide.dk eller facebook.com/northsidefestival for mere info om NorthSide 2014.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA