x

Hør albumforløber fra The Minds of 99

Hør albumforløber fra The Minds of 99

Knud Rasmussen, født i 1879, der var ven af og forbillede for den danske forfatter Tom Kristensen, døde i København i december 1933 efter sin syvende Thule-ekspedition. Rasmussen var på daværende tidspunkt nationalhelt i Danmark og kendt blandt folket for sine foredrag og meget populære bøger om Grønland og grønlandske sagn. Tom Kristensen, forfatteren til ét af dansk litteraturhistories vigtigste værker "Hærværk", skrev digtet "Det er Knud, som er død" i forbindelse med tabet af sit idol. 

Dette digt har den danske gruppe The Minds Of 99 genoplivet med sangen af samme navn, en sang som gruppen i øvrigt vandt KarriereKanonen med sidste år. Imidlertid har den københavnske sekstet fået hjælp af Carsten Heller (kendt for sit arbejde med Nephew, Spleen United og Under Byen), der har givet vindersangen en produktion, som nu har sikret bandet en tur i P3's Uundgåelige-maskinen. Om sangen, der er forløber for bandets kommende debutalbum, fortæller forsanger Niels Brandt: "Jeg syntes, lyrikken var så dragende, at jeg med det samme lavede melodi til. Det skete af sig selv – bare nede i vores bunker. Jeg har tidligere kun skrevet på engelsk, men da jeg pludselig stod med en dansk sang på hånden, besluttede jeg mig for at spørge de gamle venner, om ikke vi skulle starte på en frisk. Det ville de heldigvis gerne."

Københavner-gruppen rider lidt på en bølge for tiden, idet de i dag er blevet offentliggjort til årets NorthSide-festival og i sidste uge blev annonceret til at spille på Roskilde Festival til sommer. Hør "Det er Knud, som er død" herunder via WiMP og Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA