x

Guitarist bag tysk kæmpehit er død

Guitarist bag tysk kæmpehit er død

Gert Krawinkel - også kaldet Kralle - er død i en alder 66 år. Kralle var medlem af det tyske band Trio, som i 1982 hittede over hele verden med sangen "Da Da Da". Sangen solgte mere end 13 millioner eksemplarer og udkom i en tysk, fransk, hollandsk og engelsk version, som senere er blevet brugt et utal af gange i forskellige tv-reklamer.

Trio talte, foruden Gert Krawinkel (til venstre på foto), forsanger Stephan Remmler (til højre på foto) og trommeslageren Peter Behrens, der dannede bandet i 1980, som en del af den tyske Neue Deustche Welle-bølge. Trio bestræbte sig på at lave så simpel musik som muligt og helt kompromisløst gå imod den stående opskrift, som 80'erne efterhånden havde på popsange. Sangen "Da Da Da" var et klassisk eksempel på den hyper-minimalistiske stil, som paradoksalt nok sikrede trioen et verdenshit. Gruppen nåede i deres fem-årige levetid at udgive tre studiealbum og et enkelt livealbum.

Gert Krawinkel voksede op i den tyske havne by Wilhelmshaven og begyndte sin musikkarriere i midt 60'erne, hvor han startede det The Rolling Stones-inspirerede band MacBeats - senere kaldet Just Up - sammen med Stephan Remmler, som han cirka 20 år senere dannede Trio sammen med. Foruden den minimalistiske musik interesserede Kralle sig for heste, hvilket resulterede i en plads i Guinness Rekordbog for at have redet fra Seville til Hamburg.

Herunder kan du høre sangen, som satte Trio på verdenskortet. Måske du kan huske sangen fra Citroën-reklamen?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA