x

Se hvem der vandt til Brit Awards

Se hvem der vandt til Brit Awards

Onsdag aften blev The Brit Awards uddelt for 34. gang i Londons O2 Arena til et festfyrværkeri af en ceremoni. Overrækkelsen bød måske ikke på de store overraskelser i forhold til de nominerede, og så lidt alligevel. GAFFA bringer her, hvem der vandt i de forskellige kategorier. 

Best Producer: Flood & Alan Moulder
De to herrer er nok særligt kendte for deres arbejde med U2. I denne omgang vinder de en Brit for deres arbejde med Foals' tredje album "Holy Fire", som udkom i februar sidste år til store anmelderroser. GAFFA kvitterede med fem stjerner.

British Breakthrough Act: Bastille

Efter at have udgivet en række succesfulde singler udgav synthpop-kvartetten i 2013 deres debutalbum, "Bad Blood", og det blev et stort gennembrud for London-bandet. Kristian Petersen skrev i sin fire stjerners anmeldelse: "Når det er sagt, er der intet galt med kvaliteten af den tilstedeværende musik. I genrefællesskab med et band som Fun. leverer Bastille skarpe numre i en afvejning af keyboards og guitar."

British Female Solo Artist: Ellie Goulding
Den engelske sangerinde har ikke formået at imponere de danske kritikere med sin seneste koncerter her til lands, men som albumartist står det anderledes til. Sangerinden har i den senere tid vundet frem også i Amerika på baggrund af sine seneste singler.

British Group: Arctic Monkeys
Drengene fra Sheffield er modnet og har fået et nyt frækt look. Deres seneste plade, "AM", fra sidste år er måske også deres mest helstøbte, og med den har de endelig fået velfortjent hul på igennem til Amerika. Kristian Petersen skrev i sin femstjerners anmeldelse af albummet: "Det er faktisk et mirakel, at bandet formår at skabe et album, der lyder sammenhængende og helstøbt, men det er tilfældet. Der er en rød tråd, de 12 numre imellem, som tilsammen skaber en tight støbt enhed."

British Male Solo Artist: David Bowie
David Bowie tog fusen på alle sidste år med et comeback, ingen havde set komme. Efter flere års stilhed dumpede et nyt album nærmest ned fra himlen. Til trods for, at han ikke har givet nogen koncerter, står hans comeback med "The Next Day" stadig i skarp erindring. Prisen må vel lige så meget ses som en anerkendelse af hans kunstneriske kvaliteter, som hvor meget han har været savnet. 

British Single: Rudimental
Rudimentals debutplade "Home" gik direkte ind på førstepladsen af den engelske top ti. Albummet blev sågar nomineret til en Mercury Prize. De vandt på baggrund af deres single "Waiting All Night". 

British Video: One Direction
Det er svært at komme uden om One Direction. Det populære drengeband løb da også med prisen for bedste video, nemlig for den beskedent titlede "Best Song Ever". Det er One Directions første tur til The Brit Awards, og de kommer da heller ikke tomhændede hjem.

Critics' Choice Award: Sam Smith
Sam Smith er blevet spået et stort gennembrud i 2014 både i GAFFA og i den udenlandske musikpresse. Med denne pris i mente er det tydeligt, at man har tiltro til den unge sangers evner. 

International Female Solo Artist: Lorde
Den new zealandske sangerinde har haft et år med så meget opmærksomhed på sig, at hun er begyndt at få nok. Senest har hun meldt ud til den engelske musikpresse, at hun ville ønske, at folk ikke lyttede til hendes musik i en rum tid. Desværre for hende har hun med debutalbummet "Pure Heroine" lavet et album som er umuligt at stoppe med at lytte til.

GAFFAs Simon Nathanael skrev i sin fem stjerners anmeldelse: "Et så ærligt, til tider skræmmende og på samme tid empatifremmende indblik i en intelligent og musikalsk benådet teenagers tankevirksomhed er i værste fald ekstraordinært interessant. I bedste fald giver det udgivelsen en sjælden, ren elegance i dagens poplandskab. Og så må man give applaus på den store klinge." 

International Group: Daft Punk
Den franske elektropop-duos succes fortsætter uhindret og belønnes nu også med den engelske pris. De tog fem amerikanske Grammyer ved sidste måneds prisuddeling i Los Angeles blandt andet for Album of the Year for albummet "Random Access Memories" og Record of the Year for singlen "Get Lucky". Desuden modtog de priserne Best Duo/Group Performance for "Get Lucky", Best Dance/Electronica Album og Best Engineered Album, Non-Classical.

International Male Solo Artist: Bruno Mars
Den amerikanske sanger beviste i høj grad sit værd som entertainer, da han underholdt i pausen til Super Bowl-finalen i år. Sohail Hassan skrev i sin firestjerners anmeldelse for GAFFA, kort og kontant: "Selv om der kun er ti numre på albummet, leverer Mars varen, da intet føles som fyld."

MasterCard British Album of the Year: Arctic Monkeys
... Og sidst, men ikke mindst, tog Arctic Monkeys lige sponsorprisen med hjem og kunne således forlade festlighederne med to priser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA