x

Tiger Tunes-keyboardspiller klar med nyt orkester

Tiger Tunes-keyboardspiller klar med nyt orkester

Sidste år meddelte den århusianske lo-fi-synth-pop-rock-gruppe Tiger Tunes, at den ville holde pause på ubestemt tid, til manges store ærgrelse. Nu rører et af medlemmerne, keyboardspilleren og korsangeren Marie Højlund, på sig i et nyt projekt, Marybell Katastrophy, der giver deres kun fjerde koncert til dato i Øst For Paradis-biografen i Århus onsdag den 4. oktober klokken 22. Koncerten er arrangeret af den århusianske sid-ned-og-lyt-koncertarrangørgruppe Klub Rotes Sofa, der hermed åbner en ny sæson.

Marybell Katastrophy er en kvartet med Marie Højlund i front som sanger, sangskriver, keyboardspiller og guitarist, og med sig har hun tre andre musikere. Det skulle ellers kun have været én koncert, da Marie Højlund og hendes sammenbragte flok gik på scenen på Voxhall i juli. Men publikum flokkedes om scenen, og der var så god en stemning den aften, at gruppen besluttede sig til at fortsætte. På MyMusic-portalen skrev anmelderen bagefter, at bandet var aftenens absolutte højdepunkt med deres blanding af skæv pop og elektronika.

Marie Højlund sælger sine sange i små bundter fra hjemmesiden www.marybell.dk, hvor man også kan lytte til dem helt gratis.

- Min musik udspringer af at lege med lyde på computeren. Først lader jeg tilfældighederne råde, og bagefter sorterer jeg i det og finder de gode bidder og bringer dem videre. Andre gange sidder jeg med guitaren og spiller numrene frem. Jeg har egentlig spillet klaver i 12 år, men det hæmmer mig netop derfor at bruge det, fordi det sidder så indgroet i mig, siger Marie Højlund.

Der er ifølge Klub Rotes Sofa tilbud fra omkring 25 pladeselskaber hjemme på Maries køkkenbord – ja, det lyder godt nok af meget – og Klub Rotes Sofa oplyser videre, at Marie lige har været hos frisøren, fordi hun skal spille i Klub Rotes Sofa. Så hvis du indtil nu har været i tvivl, hvorvidt du skulle kigge forbi, må den sidste rest af tvivl nu være fejet af banen.

Marybell Katastrophy består i øvrigt af:
Marie Højlund, sanger, sangskriver, tangenter og guitar
Emil Thomsen, laver støj, beats og lyde og er Maries granfætter
Julie Runa Jacobsen, guitar
Maria Timm, bassist og eks-The Broken Beats

Billetter sælges i Øst For Paradis

Tre af de andre gamle Tiger Tunes-medlemmer, sanger Mr. H (Kåre Rolf Hansen), programmør/trommeslager Mr. Q (Klaus Hedegaard) og keyboardspiller og senere manager Mogens K er i øvrigt gået sammen med I Am Bones-frontmanden Johannes Gammelby om et nyt band med det originale navn Beta Satan.

Marybell Katastrophys hjemmeside

Beta Satans hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA