x

PB43 Præsenterer … Speaker Bite Me

PB43 Præsenterer … Speaker Bite Me

Ude på Amager, i en slidt, nedlagt malingsfabrik, løber en-dags-festivalen PB43 Præsenterer Festival af stablen lørdag den 17. maj. Fabrikken, som er kendt under navnet PB43, huser et væld af kreative iværksættere, foreninger og kunstnere. Siden sidste år har den også lagt fabrikshal til PB43 Præsenterer Festival, som klarede sig flot til trods for, at selvsamme weekend bød på adskillige andre festivaler i nabolaget såsom Vesterbro Festival, Live Live Festival og Øresund. Nu har festivalen offentliggjort Speaker Bite Me som sit første navn.

Københavner-kvartetten Speaker Bite Me har i de senere år ikke givet megen lyd fra sig. Deres seneste album, "Action Painting" fra 2007, modtog fine fem stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen. Betegnelserne "legesyg", "spontan" og "støjrock" er blevet hæftet på bandet. I marts 2013 dukkede de for en kort bemærkning op på Frost Festival med en udsolgt album-koncert, der bød på sangene fra "If Love Is Missing It Must Be Imposed" (2000), som af mange er udråbt som deres hovedværk. Og siden da har der været stille igen.

Helle Rusch fra festivalen udtaler: "Vi kan efter lang tids stilhed fra bandet, og med meget stor glæde, byde velkommen (tilbage) til Speaker Bite Me. Om det er starten på noget mere, eller blot et smukt, isoleret øjeblik, ved hverken vi eller band."

PB43 Præsenterer Festival har et lokalt fokus, som drager det kreative lokalmiljø omkring PB43 ind i festivalen og har også som mål at styrke båndet mellem aktørerne i lokalmiljøet. Tue Kjerstein fra pladeselskabet Tambourhinoceros, som har kontor på Vermlandsgade og er en del af det sprudlende liv på Amager, udtrykker stor begejstring for initiativet:

"Et frisk pust til den københavnske festivalscene, hvor der er lige så mange om buddet, som der er weekender i året. PB43 Præsenterer fremstår med en lynende klar ide: Amagers spirende ungdom og musikkultur fortjener en festival, der har et dybere formål end bare øl, burgere og musik. PB43 Præsenterer engagerede på fornemmeste vis Amager og opland den 11. maj 2013. Vi glæder os nu endnu mere til næste festival."

PB43 Præsenterer Festival afvikles den 17. maj. Billetsalget er startet, og billetter kan skaffes via Billetexpressen.dk.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA