Nyhed

Nibe Festival klar med flere topnavne

Den jyske festival er klar med fire nye bands og solister til sommerens begivenhed

For præcis én uge siden annoncerede Nibe Festival nye navne, i form af Psyched Up Janes, Mads Langer, Ukendt Kunstner og Kato vs. Safri Duo, og nu er arrangørerne endnu engang klar med nye musiknavne til årets festival. James Arthur, Suspekt, Lars Lilholt Band og Folkeklubben er netop blevet tilføjet til plakaten.

James Arthur gik et kæmpe gennembrud i 2012, da han vandt den britske udgave af X Factor med sin soul-inspirerede vokal, som både dommere og publikum faldt pladask for. Sejren blev fejret med udgivelsen af singlen "Impossible" - oprindeligt sunget af Shontelle - der røg direkte ind på en 1. plads på den britiske hitliste. Den 1. november sidste år udgav den 25-årige brite sit selvbetitlede debutalbum, hvorfra nummeret "You're Nobody Til Somebody Loves You" har været Ugens Uundgåelige på P3.

James Arthur spiller i aften i Lille Vega, en koncert som forlængst er udsolgt, men nu får danskerne altså en ny mulighed for at opleve den nykårne britiske popstjerne, når han giver koncert på årets Nibe Festival.


Den danske rap-gruppe Suspekt, som består af Bai-D, Orgi-E og Rune Rask, er ved at være fast inventar på Nibe Festival, og publikum tager glædeligt imod dem. Gruppen spillede sidste år og vender endnu engang tilbage for et give et show i Skalsskoven. Suspekts store gennembrud kom med albummet "Ingen Slukker The Stars" fra 2003, hvor gruppen blandt andet storhittede med nummeret "Kinky Fætter", og i efteråret 2007 kom opfølgeren "Prima Nocte", hvor numre som "Sut Den Op Fra Slap" og "Proletar (Hvor Jeg Står)" længe dominerede mange unge danskeres hjem.

I 2011 udkom gruppens seneste album "Elektra", der fik fem ud af seks stjerner af GAFFA: "Denne plade er fuld af tekstguldkorn, og ved at vælge et ville jeg fravælge et andet, så det lader jeg være med. I stedet vil jeg applaudere, at det næsten er lykkedes Suspekt at ramme den perfekte kombination af "blod, sæd og sprit-rap" vs. "personlig, dunkel og nådesløs rap," skriver GAFFAs anmelder Christian Grubert om pladen.

Hvis der er nogle, som kan samle flere generationer og skabe en fadølsfest af de helt store, er det Lars Lilholt Band. Den folkekære 60-årige musiker er endnu engang klar til at skabe fællessang på Nibe Festival til juli.


Dagens sidste tilføjelser består af et band, der også kan skabe fælleskabsfølelse og fællessang, dog er det et af den nyere generation af folkemusikere. Folkeklubben er gasolinsk gadepoesi fra tre unge mænd, der spillede på Nibe Festival sidste år, til stor jubel for de mange mennesker i Skalsskoven. Nu vender trioen tilbage for at spille sange fra deres debutalbum "Nye Tider", som udkom sidste år, hvor især "Fedterøv" og "For Pengene" har haft en megen radiorotation. 

De offentliggjorte navne er L.O.C., Rasmus Seebach, D-A-D, Medina, Marie Key, Ulige Numre, Go Go Berlin, Carpark North, Julias Moon, Panamah, Red Warszawa, TopGunn, Sebastian Lind, Vild $mith, Nico & Vinz, Psyched Up Janes, Mads Langer, Ukendt Kunstner og Kato vs. Safri Duo foruden dagens nye tilføjelser.

Nibe Festival finder sted fra 2.-5. juli. Billetsalget er i gang via festivalens hjemmeside.


ANNONCE