x

Dansk hiphop, dancehall og reggae til Jelling Musikfestival

Dansk hiphop, dancehall og reggae til Jelling Musikfestival

Hvis du skal gæste den sydjyske musikfestival Jelling Musikfestival, kan du godt begynde at forberede dig på et besøg fra nogle af de største navne inden for dansksproget hiphop, dancehall og reggae.  Der er tale om et miks af nye navne som dancehall- og reggaeinspirerede Klumben & Raske Penge, TopGunn og Von Dü, der får selskab af nogle af dansk hiphops grundlæggere fra Rockers by Choice og Østkyst Hustlers samt det rutinerede rap-makkerpar Jonny Hefty og Jøden (billedet).

Klumben & Raske Penge – med et par store radio-hits og meget positive liveanmeldelser – herunder på Jelling Musikfestival sidste år – er det næsten uundgåeligt, at de to Faxe Kondi-elskere skulle lægge vejen forbi dette års Jelling Musikfestival. Når man lytter til Klumben & Raske Penge, får man en blanding af jamaicanske grooves og ærkedansk socialrealisme.

Østkyst Hustlers: 1996 er året, hvor bandet storhitter med albummet "Fuld af Løgn" og ikke mindst ørehængeren "Han får for lidt". Siden er det blevet til hit på hit og en lang række koncerter fra de danske rapdrenge, men på det seneste har der været meget stille omkring gruppen. Østkyst Hustlers glæder sig dog til at spille live igen efter deres pause, og de udtaler: "Vi glæder os sindssygt til at sparke gang i nogle nye fester, og vi vil forsøge at leve op til vores varemærke, som er en god fest. Vi glæder os helt vildt og forventer da også, at folk kommer og holder en fest med os", siger Bossy Bo, Jazzy H og Peyk, der tilsammen udgør rap-bandet.

Von Dü er et dansk reggae-band, der kan sætte gang i en fest. Det ni mand store orkester har fyldt danske spillesteder på stribe med deres originale blanding af reggae, hiphop, pop og rock. Kult‐bandet har tidligere trykket den af for et begejstret Jelling-publikum, og med en stadig voksende interesse landet over er der lagt op til en kæmpe fest onsdag aften. Von Dü har indtil videre udgivet to album og en række singler.

Jonny Hefty og Jøden inviterer publikum på skæve historier fra krøllede hjerner. Makkerparret har i nu snart 13 år arbejdet sammen, men det var først sidste år, at de rigtigt slog igennem med nummeret "Den Fede". De har lavet en række gale videoer og turneret landet tyndt på kryds og tværs, og nu er det blevet Jellings tur til at blive omgivet af en tung tåge af røg og tunge beats.

TopGunn startede sin musikkarriere sammen med Kidd, Klumben og Cheff Records. I 2013 udkom TopGunn med singlerne "Hem'ligt Nummer" og "Tilbud", som senere førte til TopGunns debutalbum "21". Samme år vandt TopGunn desuden også GAFFA-Prisen 2013, for Årets danske urban udgivelse. TopGunn er lige nu aktuel med singlen "Man Kan Ikke Stole På En Pige Med En Lille Røv", der udkom i starten af 2014. Singlen sørger for, at billedet af TopGunn omringet af lækre damer lever videre.

Rockers by Choice: Den danske rap/hiphop-gruppe blev dannet på Amager i 1984 af Per Pedersen (DeePee) og lillebror Lars Pedersen, bedre kendt som Chief 1. Rockers by Choice var med til at føre en ny musikgenre ind i danskernes bevidsthed. Gruppen fik vokseværk, og der kom tre nye medlemmer til bandet: Master Phoze (Georgios Sagos), MC Pete (Peder Musing) og MC Swan (Øyvind Hagen Traberg). I 1989 udkom gruppen med deres debutalbum "Opråb! Til Det Danske Folk", og dette blev efterfulgt af tre studiealbum, senest "De 5 På Flugt" fra 1996.

Offentliggjorte navne: John Fogerty (US), L.O.C., Rasmus Seebach, Thomas Helmig, D-A-D, Carpark North, Go Go Berlin, Nik & Jay, Mads Langer, Burhan G, Shaka Loveless, Rasmus Walter, Christopher, KATO vs Safri Duo, TV-2, Turboweekend, L.I.G.A, Panamah, Lars Lilholt Band, Johnny Madsen, Michael Falch & hans Band, Ulige Numre, Folkeklubben, Kongsted, ItaloBrothers (D), Klumben & Raske Penge, Østkyst Hustlers, Von Dü, Jonny Hefty & Jøden, TopGunn samt Rockers by Choice.

Jelling Musikfestival 2014 afholdes fra 28.maj – 31. maj 2014 (i Kr. Himmelfartsferien), og det samlede program, med dage og spilletidspunkter, forventes klar i starten af marts måned.

Billetter til festivalen kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA