x

Black Book Lodge: Vi er middelklasseaber, der synger om, hvor hårdt vi har det

Black Book Lodge: Vi er middelklasseaber, der synger om, hvor hårdt vi har det

Det københavnske metalband Black Book Lodge har netop udgivet deres debutalbum "Tûndra", der udkom i mandags. Albummet er allerede blevet modtaget med flere fem ud af seksstjernede anmeldelser, blandt andet fra GAFFAs anmelder Keld Rud: "Black Book Lodge slipper deres overrumplende selvsikre debut løs og sætter overliggeren imponerende højt for 2014…. Tûndra placerer sig i den absolutte top af europæiske udgivelser inden for genren," skriver han blandt andet. Læs hele anmeldelsen her.
 
Musikalsk kan albummet beskrives som en blanding af stener-metal, progressiv og alternativ rock med en dyster tone og kendetegnet ved at være  kompromisløst i forhold til traditionelle sangstrukturerer.

Bassist Trygve Borelli giver en track-by-track gennemgang af tekstuniverset:
 
Battering Ram
Handler om at give sin indre manipulator fuld los for at få sin vilje med en kvinde. Mere overordnet handler den nok også om de mørke sider af begær. Selvbiografisk, spørger du? Næste spørgsmål, tak.
 
Black Sheep/Prodigal Sons
Handler om at være lidt misundelig på folk, der tillader sig at forfalde fuldstændig til selvdestruktion. Kan også ses som en kritik af, hvordan samfundet nogle gange stempler utilpassede mennesker som sorte får, da de måske kunne udrette mirakler, hvis de bare blev forstået og brugt ordentligt. Sangen er en hyldest til b-mennesket.

Pendulum
Handler om at være bevidst om, at man ikke er den eneste mand, der er blevet røvrendt af en tøs, og derved føle et fællesskab. Vores bud på et "Heartbreak Hotel".
 
Lupus
Denne sang handler om fellatio. Næste sang, tak.
 
Thalassa
En sang om hvileløshed og trangen til at slippe væk fra de dræbende kedelige rutiner. Samtidig behandler sangen også skammen over den følelse, da det kan forstås som et udtryk for, at man afskyer sine omgivelser - og i sidste ende kan det kategoriseres som "first world problems".
 
The Call
Teksterne i denne sang udgør en slags refleksion over ens egen adfærd med henblik på de forskellige romantiske forhold, man har været i - og hvordan man har formået at ødelægge dem alle. Lommepsykologi tilsat lidt beskidt guitar og farlige hvisk.
 
Cripplegate
Handler om at ikke at lade sig blive hevet ned i det deprimerende søle, nogle venner og famile godt kan suge en ned i, så de ikke har det ad helvede til over at være der alene. Altså at prøve at forstumme den indre stemme, der indbyder til at overgive sig til sin patetiske selvmedlidenhed.
 
Tûndra
Is it a plane? A bird? No - it's a fucking metaphor. Når man siger tundra, tænker man typisk et fugtigt sted med sparsom vegetation. Lidt ligesom køleskabet i slutningen af måneden.  I denne her forbindelse er det en slags analogi for en sindstilstand. Ligesom andre danske rockbands er vi en flok middelklasse-aber, der synger om, hvor hårdt vi har det.
 
Empire
En sang om hævn - at brutalt afsløre en svindler for, hvem de er og knuse det billede, de har fået bygget om omkring deres person.
For at lette stemningen overvejede vi at runde pladen af med et cover af Daniel Johnstons "True Love Will Find You In The End", men det nåede vi desværre ikke grundet en stram deadline.
 
Oplev Black Book Lodge til dette års Nordic Noise Festival i Pumpehuset. Læs mere på og find billetter via GAFFA Live.

Hør albummet på WiMP og Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA