x

René Dif afholder audition til ny pigegruppe

René Dif afholder audition til ny pigegruppe

Luften er tæt af parfume og østrogen – stemningen er spændt. De vil gøre det godt alle sammen, alle pigerne. Og der sidder han så, bag glasruden – Diffen himself. Han lukker øjnene og rokker med hovedet. Han må nyde sangen, skulle man tro. Pigen kommer ud – men uden det vigtige guldfarvede armbånd, som giver tilladelse til endnu en dag. Iklædt cowboy-vest med påtrykt stars&stripes lader den skaldede isse sig ikke kue af de mange indtryk.

Jeg har bevæget med ned i kælderen under det smukke Blütner Center Scandinavia. Her ligger ToneArts Studio, men ved trappen er sat en seddel op – på sedlen står der Popbeat. Ved siden af døren – indgangen til kælderen – hænger imidlertid endnu en seddel. Der står "Audition". I presseinvitationen stod der AuDIFtion.

Caroline på 16 år skal til audition. Hun har villet det her længe – hun har nemlig sunget, siden hun var fire år. Hun har taget sin storebror Nicolai med sig.

- Det er da en god mulighed, synes jeg. Hvis det altså kan blive til noget. Bare fordi man går videre herfra, betyder det jo ikke, at det bliver til noget. Der kan jo ske så meget, siger Nicolai.

Caroline gik ikke videre. Men Cecilie på 17 år sidder stadig og venter. Hun har taget både kæreste og guitarist med. 

- Jeg vil rigtig gerne være med i den her gruppe! Det er så fedt, fordi man kan bidrage med noget forskelligt i en gruppe. 

Kæresten Oliver og guitaristen Adam ved ikke så meget om situationen. De har vist også skrevet under på noget med tavshedspligt, så de ved ikke, hvad de må sige – siger de. Cecilie og drengene har siddet i kælderen siden kl. 10. Hun skal først ind som nummer 50, og klokken er allerede 13.30. Men de er ved godt mod, og Cecilie glæder sig.

- Det er stort at høre deres musik (Aquas, red.) som barn, og nu synge foran René Dif selv, kommer det fra Cecilie.

Dif hygger sig, siger han lunt. Der har været rigtig mange, og rigtig mange gode piger til audition. Han sidder i et stort, lyst studie med med-coachen Laura ved sin side. Sagen er den, at han vil samle et dansk pigeband.

- Jeg kalder det pigeband, siger René. - Men det er nok en pigegruppe.

Han har i løbet af de sidste tre måneder modtaget op mod 500 ansøgninger fra piger, som har responderet på Difs udkald: Attention all talents! I dag skal 60 piger til audition, og i morgen skulle han gerne kunne præsentere Danmarks nye pigegruppe.

- Der mangler ligesom en pigegruppe i Danmark – prøv bare at nævne én! Jeg synes, det kunne være spændende, og jeg tror, der er et marked for det. Jeg har jo erfaringen, også internationalt. Jeg kender til det og ved, hvad der skal til for at bryde igennem. Det er også derfor, pigerne skal have lige dét ekstra. Sangteknisk, udtrykket, og så må de gerne kunne danse, du ved.

René Dif har en mission. Men om den lykkes kan kun tiden vise. Aqua-figuren har sange og det hele klar. – Fra USA og udlandet, hvis du også vil have det med, siger han.

Imens venter vi med spænding på morgendagens pressemøde, hvor pigegruppens næste skridt afsløres for det ganske land.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA