x

Her er René Difs nye pigegruppe

Her er René Difs nye pigegruppe

Se masser af billeder fra auditionprocessen i GAFFAs gallerisektion

I dag skulle det endelige slag så stå – det skulle afsløres, hvem der var ude og inde efter de mange auditions til René Difs pigegruppe. Ud af gårsdagens skarpe felt med 60 audition-deltagere gik kun 17 piger videre. Og i dag var det så deres tur til at synge igen – denne gang foran hinanden og akkompagneret af en pianist. Selskabet var således rykket op i Blütner Center Scandinavia, hvor der var opstillet klapstole til alle mand. Sangvalget var plukket af René Dif, og pigerne kunne således vælge mellem fire klassikere:

Whitney Houston: I Will Always Always Love You, Queen: Sombody To Love, Adele: Rolling In the Deep og Miley Cyrus: Wrecking Ball.

Efter den sidste audition rejser Diffen sig og peger ned på sine med-coaches med sig.

- Vi tager lige et kvarters pause, og så får I noget at vide, siger han.

Den skinnende skalp afslører presset på hans skuldre. Da han skridter ned mod kælderen, glider venstre hånd over panden, som for at udglatte ansigtets alvorlige folder. I mellemtiden snakker mange af pigerne lidt sammen – det ses, at de er nervøse. En ung gut står bagerst i lokalet med en westernguitar. Det lader til, at hans repertoire spænder vidt - i hvert fald er Radio 100 FM's A-rotation indøvet. Pludselig sætter han i gang med Michael Jacksons Man In The Mirror – og fem-seks piger bryder ud i fællessang. Snart bevæger de sig op foran, og jeg finder mig selv fanget som akavet tilskuer i den ellers tiltrængt pause. Optrædenen fortsætter med Leonard Cohens Hallelujah – og hårene rejser sig på mine arme i protest over at kopiere en så legendarisk sang i dette traktement bestående af afbleget hår, pigefnidder og øko-energibarer.

Kl. 12.07 kommer manden med missionen tilbage. Han roser alle piger og fortæller dem, at det er flot at nå hertil. Der var jo 500 ansøgere, må man huske. Herefter begynder ceremonien, hvor tre pigenavne råbes op. Nana Kærsgaard Hansen (18 år), Ivy Maali (16 år) og Mette Dufresne (23 år) går op til himself, krammer og gør ved.

 På stolene sidder 14 knuste pigedrømme. Men Diffen formår at overraske – han har nemlig udvalgt hele seks piger til gruppen. 

- Niveauet er simpelthen så højt, at jeg ikke kunne nøjes med tre, som han siger.

Pigerne Grith Gundelach (18 år), Camilla Søberg (22 år) og Cecilie Regenberg (18 år) kommer op til resten og voila: Danmarks næste pigegruppe. Aqua-manden lader dog pigerne forstå, at dette blot er et skridt mere på vejen. Om det er den endelige konstellation, vil han ikke give svar på.

- Som det ser ud nu, er det, siger han.

Efter at pigerne har sundet sig, krammet, fået briefing af guru-Dif og så videre, er det tid til pressemøde. Her synger de lidt Adele, men ellers ved de ikke så meget endnu.

- Det er ikke til at vide, hvordan det hele skal ske og hvordan og hvorledes, siger en af de seks.

Diffen selv har styr på det hele. De går i gang allerede fra mandag, og så er der en stram tidsplan. Det skal selvfølgelig passes ind med skolegang og så videre, men hele næste år er planlagt for tøserne.

Og således gik det til, at Danmark fik en ny pigegruppe med verdensmanden René Dif som primus motor. Hvad fremtiden bringer, ved ingen andre end Diffen selv.

Se masser af billeder fra auditionprocessen i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA