x

Anerkendt dokumentarist gæster Frost

Anerkendt dokumentarist gæster Frost

Den franske musikdokumentarist Vincent Moon er af Frost Festival og biografen FilmStationen i København NV blevet inviteret til at screene et udvalg af sine film i Lygten Station, den gamle stationsbygning ved Nørrebro Station. Det kommer til at ske torsdag den 27. februar klokken 20:00. Arrangementet er gratis, men det vil være muligt at donere kontanter til Vincent Moon og hans fortsatte kunstneriske virke. 

Vincent Moon har siden 2006, hvor han startede projektet "The Take Away Show", vist sig som en af verdens mest nytænkende og stilskabende kunstnere inden for musikvideoformatet. Navne som Efterklang, R.E.M., Arcade Fire, Sufjan Stevens, Grizzly Bear og Sigur Rós har gennem årene nydt godt af hans skæve billedmageri. Moons stil er baseret på intime og håndholdte videoer af bands på utraditionelle storby-locations som caféer, elevatorer, private lejligheder, kringlede brostensgader, broer og hustage.

De senste fem år har Vincent Moon levet på vejen, hvor han tomler rundt med et kamera i sin rygsæk. Han har dokumenteret lokale sagnhistorier, hellig musik og religiøse ritualer for sit selskab Collection Petites Planètes. Han arbejder oftest alene eller med folk, som han møder undervejs, og han forsøger for så vidt muligt at holde det økonomiske aspekt ude af sit arbejde i sit forsøg på at producere og distribuere film uden om den bestående industristandard. Han deler derfor alt sit arbejde, film og musikoptagelser, gratis på internettet.

Hans kompromisløse holdning til at skabe kunst manifesterer sig også i hans holdninger. Han har tidligere i 2011 gjort sig bemærket ved at udtale om bandet Arcade Fire, som han har samarbejdet med, at de slet og ret er dårlige mennesker. Ikke desto mindre er Vincent Moon stadig en af de mest eftertragtede filmskabere i musikverdenen.

Vincent Moon vil den 27. februar blandt andet vise en spritny film fra sin "From ATP"-serie, baseret på optagelser fra den legendariske engelske musikfestival, All Tomorrow's Parties. Oven i hatten vil han vise nye optagelser lavet for pladeselskabet Collection Petites Planètes, der udgiver musik fra hele verden, og som Moon dokumenterer med optagelser fra blandt andet Peru, Vietnam og Etiopien. 

Frost Festival fortsætter frem til lørdag 1. marts, hvor der afholdes afslutningsfest i Bremen Teater. Derudover er der stadig billetter at finde til blandt andet det elektroniske talent Sohn den 1. marts i Pumpehuset og afslutningskoncerten med de flamboyante amerikanske indierockere i Of Montreal den 2. marts i Bremen Teater. Billetter kan skaffes via GAFFA Live og Billetlugen.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA