x

Stem på din favorit til Nordic Music Prize

Stem på din favorit til Nordic Music Prize

Siden 2010 har den norske branchefestival by:Larm uddelt en pris for Årets Bedste Nordiske Album. Prisen uddeles med henblik på at sikre en større sammenhængskraft mellem musikindustrien i de fem nordiske lande (Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige) og skabe større international interesse for nordisk musik. Det er op til et internationalt dommerpanel at vurdere, hvem af de nominerede der løber med den prestigefyldte pris og 5000 euro, når by:Larm afholdes fra 26. februar til 1. marts. Nu inviteres publikum imidlertid også med til at stemme på deres favorit.

De 12 finalister er allerede offentliggjort, men ved siden af hovedprisen uddeles også en "fan favourite"-pris. Folkene bag awardshowet fortæller:

"Der blev udgivet et helt lavineskred af fantastisk musik i de nordiske lande i 2013. Nordic Music Prize er en årlig pris for Årets Bedste Nordiske Album. Prisen vil blive overrakt lørdag den 1. marts under by:Larm 2014. Her er din chance for at gøre en forskel i forhold til, hvad du som musikelsker synes var det bedste album udgivet i Norden i 2013. Stem på din favorit og vind gratis adgang til by:Larm 2014."

Danmark er i år stærkt repræsenteret med tre navne: Iceage, Rhye (billedet) og Synd Og Skam. Du kan herunder se alle de nominerede til Årets Bedste Nordiske Album, og du kan afgive din stemme ved at følge linket her.

 

The 12 Nordic Music Prize Nominees

Atlanter – Vidde (NO)

Death Hawks – Death Hawks (FIN)

Hjaltalín – Enter 4 (IS)

Iceage – You're Nothing (DK)

Jenny Hval – Innocence Is Kinky (No)

Jenny Wilson – Demand The Impossible! (SE)

Minä ja Ville Ahonen – Mia (FIN)

Mona & Maria – My Sun (NO)

Múm – Smilewound (IS)

Rhye – Woman (DK)

Synd Og Skam – Lad Mig Falde Ind Til Dig/Center (DK)

The Knife – Shaking The Habitual (SE)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA