Nyhed

Tønder Festival offentliggør de første navne

Festivalen fejrer sin 40-års fødselsdag med navne som Steve Earle og Runrig

Tønder Festival har netop offentliggjort de første navne til årets festival, der finder sted i dagene 28.-31. august. Der bliver i år fejret, at Tønder Festival har eksisteret i 40 år, og derfor lader det til, at der bliver gjort lidt ekstra for at gøre årets festival til noget helt specielt.

Steve Earle (billedet) har siden gennembrudsalbummet "Guitartown" i 1986 stået for en særegen blanding af country, folk og rock, hvor vrede guitarriff og smægtende kærlighedssange spiller side om side. Den 59-årige amerikanske sanger, sangskriver og guitarist er en af de mest markante stemmer i americana-genren og et stort forbillede for andre sangskrivere. Steve Earle er kendt som lidt af en "outlaw", men han er først og fremmest historiefortæller. Det hører man på "The Low Highway" fra 2013 og på det T-Bone Burnett-producerede album "I'll Never Get Out Of This World Alive" fra 2011. Steve Earle besøgte også Tønder Festival tilbage i 2006.

Runrig og Tønder har en fælles historie, og er derfor en meget naturlig booking til en 40-års fødselsdag. De spillede på festivalen første gang i 1983 og har siden været på plakaten mange gange. Medlemmerne i Runrig kunne også fejre 40-års fødselsdag sammen i august 2013, med live-cd/dvd'en "Party On The Moor". Det skotske band fik deres gennembrud med albummet "The Cutter And The Clan" i 1987.


Julie Fowlis har netop udgivet albummet "Gach Sgeul – Every Story" og nu kommer hun på Tønder Festival. Den 34-årige sangerinde og multi-instrumentalist Julie Fowlis har lige været med i BBC-serien Transatlantic Sessions (musik- og tv-produktion med skotsk, irsk, engelsk og nordamerikansk folkemusik), og turnerer med dem i Storbritannien her i foråret. Julie Fowlis synger på gælisk og repræsenterer den gælisk/skotske traditionsmusik. Hun medvirkede i øvrigt også på Runrigs "Party on the Moor"- koncert sidste år og på soundtracket til filmen "Modig".

Chuck Brodsky har besøgt Tønder Festival mange gange. Senest i 2011. Den 53-årige amerikaner er både folkesanger og sangskriver. En mand med historier i ærmet og sans for detaljer og fortællekunst. Brodsky har senest udgivet "The Baseball Ballads 2" i 2013, som en efterfølger til "The Baseball Ballads" fra 2002. New York Times har beskrevet Chuck Brodskys musik som "Gode, gammeldags fortællesange med humor og lidenskab."

The Stray Birds et nyere navn, der giver nye bud på moderne folk og bluegrass. Den unge trio fra Pennsylvania har siden 2012 arbejdet sig opad på folkroots-scenen i USA. Det er især gruppens trestemmige vokaler, der står stærkt. Trioen bestående af Maya de Vitry, Oliver Craven og Charles Muench, har allerede tre udgivelser bag sig, og den seneste er ep'en "Echo Sessions".


Køb billetter via Billetzone.dk

ANNONCE