x

Pop Revo er klar med to nye navne

Pop Revo er klar med to nye navne

I sidste uge annoncerede den aarhusianske festival Pop Revo årets første navne i form af Future Islands, Hospitality og Speedy Ortiz. Nu er arrangørerne allerede klar med de næste to navne, der byder på en amerikansk sangerinde, som var på alles læber i 2011 og et lokal projekt, der, måske ender med at være på alles læber, inden året er omme - EMA og Yung er netop tilføjet til årets plakat.

EMA - med det borgerlige navn Erika M. Anderson - er en amerikansk sanger og sangerinde fra South Dakota, der begyndte karrieren i det drone-bandet Gowns, men gennembruddet kom i 2011 med hendes solodebut "Past Life Martyred Saints". GAFFAs Simon Christensen tildelte debutpladen fem stjerner med blandt andre disse ord: "[…] intensiteten er lige så knugende som hos The Kills eller Pixies […], hvor støvede strygere og orgeltemaer lægger en nærmest filmisk underlægning til EMA's urovækkende nærvær og efterlader et blueprint til noget større."

Nu er EMA, tre år senere, klar til at udgive sit tredje album "The Future's Void", som udkommer den 7. august, men inden kan du få en forsmag på, hvad sangerinden har brugt de sidste tre år på, når hun kommer til Aarhus i maj.

Har du ikke hørt om Yung, så er det på tide. Garagerock-bandet Yung er det unge, danske musiktalent Mikkel Silkjærs nyeste projekt. Mikkel Silkjær har førhen gjort sig bemærket som en del af rockbandet Happy Hookers for Jesus, hardcorebandet Urban Achievers samt garagepunk-trioen Fright Eye, men med Yung er det i højere grad den beskidte og højlydte garagerock, der er i fokus. Bandets besætning er sidenhen blevet udvidet med Tobias Tarp og Frederik Nybo fra aarsianske Snaredrum.

I november sidste år udgav Mikkel 16 sange på bånd via det lokale pladeselskab Shordwood Records. Yung er netop hjemvendt fra turné i Tyskland og Belgien og arbejder i øjeblikket på en 7", som der sikkert vil blive spillet sange fra, når Yung skal optræde på årets Pop Revo. 

Pop Revo finder i år sted den 16. maj og den 17. maj, og billetterne kan findes her via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA