x

Hvad er din yndlingsfestival?

Hvad er din yndlingsfestival?

Hvis nu du kunne få en gratis billet til en dansk festival i 2014, hvilken ville du så vælge? Det har Metroxpress spurgt om og fået YouGov til at foretage en undersøgelse blandt et repræsentativt udvalg af danskere fra 18-74 år. I disse dage, hvor festivalernes programer langsomt er ved at blive afsløret, kan man tydeligt mærke en lille konkurrence imellem dem - og ikke mindst diskussioner mellem publikum - om, hvilken dansk festival der har det bedste program, den største fest, og som er mest værd at besøge. Du kan se listen, rangeret efter mest populære festival og nedad, her forneden.

Hvilken festival vil danskerne så helst have gratis adgang til? Jamen, spørg Peter Sommer (billedet), hvor han kommer fra, og han synger: "8-6-6-0, ren provins i skulderhøjde" fra sin hyldest til hjemstavnen. Hele 35 procent af de adspurgte vil nemlig helst til Skanderborg, eller Smukfest, som er festivalens officielle navn. Det er næsten tre gange så mange som dem, der i stedet har svaret Roskilde Festival. For førnævnte Peter Sommer fylder det ham med beskeden stolthed.

"På byens og de folk jeg kenders vegne, er jeg da skide stolt. Det er godt gået, arrangørerne må gøre noget, som folk kan lide. På Skanderborg Festival sætter man en stor ære i at være en brugerorienteret festival, så man er helt sikkert glad for at være så populær", siger Peter Sommer til Metroexpress. Hans første besøg på Skanderborg Festival var i 1983 eller 1984.

Det eneste, der ikke falder i Sommers smag er barudvalget: "Temabarer, som Captajn Morgan, synes jeg er SÅ belastende, det er min eneste kritik. Barer, der bare står og spiller døgnet rundt, det er latterligt."

De højtspillende barer generer dog tilsyneladende ikke det danske festivalpublikum, som mere end hellere gerne vil et smut i Bøgeskoven til sommmer. 

Se, hvordan svarene fordeler sig her:

Hvis du kunne få gratis billet til en dansk festival i 2014, hvilken ville du så vælge?

1) Smukfest: 35%
2) Roskilde Festival: 12%
3) En anden festival: 10%
4) Langelands Festival: 7%
5) Northside Festival: 6%
6) Ved ikke: 4%
7) Vil ikke på festival: 26% 

Roskilde Festival er dog stadig Danmarks største festival med en kapacitet på cirka 75.000 betalende gæster – nogenlunde det dobbelte af Smukfests cirka 35.000, mens NorthSide og Jelling Musikfestival ligger på en delt tredjeplads med hver cirka 25.000 betalende gæster.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA