x

Kortlægning af vores musikvaner i fuld gang

Kortlægning af vores musikvaner i fuld gang

(Billede: Pige, der lytter til klassisk musik)

School of Psychology på University of Leicester er for tiden ved at kortlægge vi musiklytteres musikalske smag og vaner. Det er planen at indsamle besvarelser fra 10.000 musikelskere, og allerede nu har 2.500 englændere valgt at deltage, skriver Musikeren, de professionelle musikeres fagblad.

Du kan også være med. Testen er ikke så lang, og linket herunder guider dig på glimrende vis igennem spørgeskemaet. Undersøgelsen er meget omfattende, og forskerne har virkelig gjort et kæmpe researcharbejde. Du får mulighed for at vælge selv de mest obskure genrer som for eksempel carnatic, decima, vallenato og khaya. Genrer, der for ovenstående skribent er fuldstændig ubekendte. Selvfølgelig kan man også vælge let gennemskuelige genrebetegnelser som punk, rock, techno og pop.

Meningen er at få et overblik over sammenhængen mellem livsførelse og musiksmag. Allerede nu er psykologerne i Leicester for eksempel sikre på at 25 procent af dem, der lytter til klassisk musik, har prøvet at ryge hash. Desuden er den hidtil udokumenterede fordom om, at det især er mennesker fra de øvre sociale klasser, der lytter til klassisk musik, blevet bekræftet.

Link til Musical Taste Test


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA