x

GAFFA i Island: Hard core på vej til udlandet

GAFFA i Island: Hard core på vej til udlandet

Et af de mest hypede bands på Island for øjeblikket er hard core bandet Minus. De har netop underskrevet en kontrakt med amerikanske Victory Records om verdensomspændende distribution og har modtaget gode anmeldelser og stor opmærksomhed fra metalkredse i både USA og Europa. Netop i denne weekend er metalmagasinet Kerrang! på øen for at lave en feature på bandet.

I aften spiller bandet til Iceland Airwaves, men inden nåede GAFFA lige at fange sangeren Krummi til en kort snak om Minus’ historie:

”Minus blev dannet for tre år siden, da to bands gik sammen for at spille nyskabende og original rock. Vi ønskede at gå til ekstremer inden for det, man kan kalde noise core og spille noget rock’n’roll. Vi var det første rigtig eksperimenterende hard core band i Island og ville gerne bevise overfor alle dem, som påstår, at rocken er død, at de tager fejl.”

”Vi udgav en seks sangs demo, der blev udsolgt helt vildt hurtigt og deltog derefter i Islands største konkurrence for bands, som vi vandt. Det gav os en masse opmærksomhed i pressen, og vi blev signet og kunne udgive vores debut ”Hey Johnny” i ’99.”

Men samarbejdet med Minus’ daværende pladeselskab løb ind i problemer; derfor blev bandet glade, da Smekkleysa (Bad Taste Records, der blandt andet udgiver Sígur Rós. Se interviewet med Asi, en af selskabets bagmænd andetsteds på sitet) tilbød at arbejde videre med dem. Det betød ny udvikling, både musikalsk og distributionsmæssigt:

”På det nye album ”Jesus Christus Bobby” fik vi tilknyttet en fyr, som hedder Curver. Han står for ekstra støjlag og var med til at producere pladen. Da den var udkommet, fik det amerikanske hard core og punk label Victory Records en eller anden måde fat i vores album og viste stor interesse for at distribuere os. I USA har vi nu været udgivet i 5 måneder og har solgt over 15.000 albums, og vi bliver udgivet i Skandinavien d. 22. oktober.”

Minus har i samarbejde med Bad Taste og Victory lagt store promotion og marketingsplaner. Første del kommer til at inkludere to turnéer – først i England, hvor Kerrang! sponsorerer, og derefter i USA. Det bliver bandets første turné uden for Island. Men eftersom øen er ikke så stor, hvad gør Minus så for at få nok liveerfaring?

”Det kan være et problem, men rockscenen vokser hele tiden. På et tidspunkt var der kun DJs overalt, men rocken er efterhånden blevet så stor, at der er rockkoncerter hver uge i Reykjavik.”

Hvad kan man forvente sig af en koncert med jer?

”En lydmæssig dommedag. Det bliver et fantastisk show med meget udfordrende og varieret rock med mange forskellige taktarter og mange hurtige skift. Og med meget støj.”

Læs senere i nat repportagen fra Minus’ koncert.

Krummi spiller derudover med som trommeslager i bandet Altingere, som også er repræsenteret på Iceland Airwaves og spiller på festivalen i morgen aften.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA