x

Death By Kite skriver kontrakt

Death By Kite skriver kontrakt

Den københavnske trio Death By Kite, der efter eget udsagn spiller støjrock med elementer af tudepunk og har fået forholdsvis pæne ord fra GAFFAs demoanmelder Hansen, har skrevet kontrakt med pladeselskabet Quartermain, kendt for navne som Yellowish, Doi, MOB og Late Night Venture. Gruppens sanger og guitarist Bjørn Lange fortæller til GAFFA.dk:

– Vi har ikke været specielt opsøgende i vores arbejde for at blive signet. Mest af alt har vi bare spillet vores koncerter rundt omkring i København og lige så stille er der opstået den dér "buzz" omkring, at vi da godt nok spiller højt og hurtigt og "dem skal du faneme se" osv. Altså det, der på godt dansk hedder word-of-mouth. Dette word kom således også Morten Søfting fra Qartermain Records for øre. Han så os første gang til en koncert på Loppen og igen, kort efter, under Vesterbro Festivalens warm-up koncert i maj og kunne åbenbart vældig godt lide det, han hørte, siger Bjørn Lange og fortsætter:

– Vi aftalte at tales ved om "et eventuelt samarbejde" efter sommeren, når alle atter var hjemme i København og klar til at arbejde med det, og voila: her er vi så. Der har været interesse fra forskellige andre selskaber, men vi syntes, at vi havde en god kemi med Quartermain og respekterer Morten meget, ikke mindst for hans arbejde med MOB, som vi alle er meget begejstrede for, så vi var egentlig ikke i tvivl om, at vi sammen kunne få et rigtig godt resultat og at det var det rigtige at underskrive med Quartemain.

Albummet skulle udkomme i Danmark og Tyskland til april/maj. Gruppen mødtes i øvrigt på Københavns Universitet i efteråret 2003, men begyndte først at spille sammen i starten af 2004. Gruppens kommer fra ret forskellige musikalske baggrunde: støjrock/indiepop/punk/goth/klassisk/elektro med mere, så det har ifølge Bjørn Lange taget nogen tid at finde frem til et fælles udtryk.

Death By Kite kan opleves i aften 6. oktober på Musikcaféen i Århus og spiller også på Gimle, Roskilde d. 13., Loppen, København d. 26., Studenterhuset/Kbh d. 27. oktober og igen på Loppen d. 30. november.

Death By Kites hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA