x

Roskilde klar med britrock, metal, punk, rock og pop

Roskilde klar med britrock, metal, punk, rock og pop

Roskilde Festival har netop offentliggjort fem nye navne til programmet: Kasabian, Philip H. Anselmo & The Illegals, Bl'ast, The Men og Rumble In Rhodos.

Kasabian (UK) kan i år fejre 10-året for udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum, og siden har de markeret sig som et stærkt navne på den britiske scene med deres dansable rockmusik. De spillede på Orange Scene i 2010, hvor de fik fem stjerner af GAFFA, og i 2014 vender bandet tilbage til Roskilde. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger: "Kasabian spillede deres første danske koncert på Roskilde Festival, og nu vender de tilbage med et nyt album og formentlig større opmærksomhed end nogensinde. Vi synes, at tiden er helt perfekt til et gensyn, for Kasabians musik er som skabt til sommerekstase og skvulpende ølkrus".

Philip H. Anselmo (US) anses som et af de største navne på sydstatsmetal-scenen, og gennem tre årtier har han brølet til tops i en karriere, der tæller bands som Pantera og Down. I 2014 gæster han Roskilde Festival for første gang som solokunstner med sit band The Illegals, der byder på en voldsom omgang thrash og hardcore.

Bl'ast (US) er californisk punk og hardcore og har eksisteret siden 1982. De har stået lidt i skyggen af åndsbeslægtede bands som Black Flag og Minor Threat, men er ifølge Roskilde helt på niveau med dem, og også store navne som Dave Grohl og Greg Anderson fra Sunn O))) har hyldet dem.  

The Men (US)

The Men har udgivet fem album fra og med debuten i 2010 til og med "Tomorrow's Hits", som er på gaden mandag den 3. marts. I nyere tid har Brooklyn-gruppen nedtonet punken til fordel for soloer og americana, og de udvikler sig til stadighed – men stadig med punkattituden i behold.

Rumble In Rhodos (N)

Rumble In Rhodos spillede på Pavilion Junior i 2008 med deres dengang rå posthardcore. Nordmændene er blevet mere melodiøse og tilgængelige siden da, og "Grace and Nuance", deres fjerde album fra 2013, byder på psykedelisk pop med talrige inspirationer.

Program lanceres 2. april

Hermed er 82 navne offentliggjort til Roskilde Festival 2014. Festivalens bookere arbejder i øjeblikket på højtryk for at fuldende programmet, der vil rumme 160 navne fra alle verdenshjørner. Den endelige plakat til den 44. festival i Roskilde offentliggøres onsdag den 2. april klokken 12.00. Navne som Arctic Monkeys, Major Lazer, Moderat, Haim, Pusha T, Rob Zombie, Earl Sweatshirt, Carcass, Trentemøller og MØ er føjet til plakaten.

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA