x

Kissaway Trail: Forvent intens energi på scenen

Kissaway Trail: Forvent intens energi på scenen

Kissaway Trail, tidligere kendt som The Kissaway Trail, er tilbage som en trio med deres tredje album, et "The" og to bandmedlemmer fattigere. Det omtumlede rockband blev i slutningen af 00'erne spået en kometkarriere, men er siden hen blevet reduceret, da nedturen ramte, og spådommen aldrig helt blev indfriet trods intensiv turnévirksomhed i ind- og udland. De har dog fundet melodien igen og er netop draget ud på en længere Danmarkstour.

Albummet "Breach" er gruppens første siden "Sleep Mountain" fra 2010, og det seneste udspil har fået fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen under overskriften "Dyster selvindsigt banker ind i følsomheden på forrygende tredje udspil." Men denne solide modtagelse er de tre drenge igen klar til at indtage den danske livescene.

Vi har fanget på bandets sanger og guitarist Søren Corneliussen til en snak om, hvad vi kan forvente på turnéen.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

– Det er gået rigtigt godt. Jeg står faktisk i skrivende stund og venter på, at de andre drenge skal dukke op. Det er meningen, at vi i dag skal prøve at øve et par af vores gamle sange op. Blandt andet en fra vores debut og et par stykker fra "Sleep Mountain", og hvis de kommer til at lyde sejt i vores nye konstellation, så tager vi dem med på tur.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

– Man kan forvente en intens energi som altid, en god blanding af nye og gamle sange. Blandt andet sange fra vores nye plade, vi endnu ikke har spillet i Danmark. Vi vil nok til tider være lidt mere larmende, end vi førhen har været, men kommer man for høre de storladne stemninger så går man helt sikkert ikke galt i byen.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Vi giver hinanden hånden og laver et eller andet sært med tommeltotten, som jeg stadig ikke helt har fattet, og så krammer alle sammen hinanden på skift. Det virker godt, lidt beroligende, og samtidig giver vi hinanden energi og mod på til at gå op på scenen og trykke den af. Det var lidt nemmere førhen. Der havde vi et hulemandsråb, vi skreg i kor, inden vi gik på.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Jeg kan ikke huske den udenad, men hvis den ellers bliver overholdt og der ikke bare ligger en slatten agurk og står en varm kasse dåseøl, så er der blandt andet en Jack Daniel's, et par kasser øl, seks alkoholfrie øl, et par gode rødvine, en pakke smøger til Thomas (Fagerlund, sanger og guitarist, red.), en ingefærrod, honning, en citron, plus lidt sunde og usunde snacks. Men heldigvis er det Danmark, vi skal på tur i, og der plejer at være styr på tingene.

Hvad hører I i turbussen?

– Drengene bliver hurtigt trætte af det 90'er-trip, som jeg har på min mobil, og Thomas mister altid sin. Så hvis vi ikke lytter til et eller andet nyt indie-halløj eller old school rock, som Hasse (Mydtskov, trommeslager, red.) kan diske op med, så hører vi gerne Four Jacks eller Sonic Youth. Vores lydmand er fra Sønderjylland, og sidst vi var på tur, hørte vi meget L:Ron Harald. Specielt  "Sidste Nat E Klokk 3". Den kørte på repeat. Jeg kunne forestille mig, vi kommer til at høre en del John Mogensen på denne tur. Jeg tager ham i hvert fald med.

Billetter til touren kan findes via spillestedernes hjemmesider og GAFFA Live. Se hele koncertkalenderen her: 

Tor 27.02 Sønderborghus (er afholdt)

Fre 28.02 Nygadehuset, Åbenraa

Lør 01.03 Posten, Odense

Tor 06.03 Walthers, Skanderborg 

Fre 07.03 VoxHall, Århus

Lør 08.03 Tobaksgården, Assens 

Tor 13.03 Kulturstationen Vanløse

Fre 14.03 Fermaten, Hernning

Lør 15.03 Studenterhuset, Ålborg

Tor 20.03 Templet, Lyngby

Fre 21.03 Forbrændingen, Albertslund

Lør 22.03 Copenhagen Jazzhouse


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA