x

Den Sorte Skole: Forvent en vanvittig rejse for øjne og ører

Den Sorte Skole:  Forvent en vanvittig rejse for øjne og ører

Lørdag den 1. marts bliver dj-duoen Den Sorte Skoles forårstour skudt i gang på Forbrændingen i Albertslund efterfulgt af fire optrædener på blandt andet Magasinet i Odense og VoxHall i Aarhus. Koncerterne har omdrejningspunkt i Den Sorte Skoles seneste udgivelse, "Lektion III" fra sidste år. En udgivelse, der har sikret Den Sorte Skole Steppeulv-prisen som "Årets Komponist".

Ligesom tyske Moderat har Pfadfinderei, medbringer Den Sorte Skole kunstnergruppen Dark Matters, der står for det visuelle akkompagnement til de over 1000 samples. Om koncerten sidste år på Roskilde Festival skrev GAFFAs anmelder Jesper Buhl: "Her herskede både fintfølende melodiøsitet og bastyngde. Og Dark Matters' visuals komplementerede smukt musikken…". Koncerten fik fem stjerner

Duoen lover også at medbringe nyt materiale og tilmed mixe noget velkendt ind over de minutiøst udvalgte samples på "Lektion III". Man kan altså regne med, at den nedtonede stil på den nyeste udgivelse også suppleres af energi og tempo. 

Vi har fanget halvdelen af duoen, Martin Højland, for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

– Travlt, men rigtig godt. Vi har lavet en masse nye numre, om-fortolkninger af numre og i det hele taget arbejdet på at skabe en superintens liveoplevelse. Da vi turnerede med "Lektion III" sidste år, var det en lytteplade til hjemmebrug, som vi spillede 1:1 live. Sådan har vi altid gjort, når vi udgav et nyt album, men det er som live-oplevelse isoleret set ikke optimalt. Nu har vi arbejdet på at give det hele en mere intens karakter med ikke mindst mere tempo og energi.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

– En vanvittig rejse for øjne og ører. Vi har visuals med fra Danmarks sejeste visuelle trekløver af en sperm-blomst, Dark Matters. De har arbejdet intenst på at løfte deres visuelle fortælling til nye højder, og det har vitterligt været et sindssygt arbejdsridt, vi har gennemlevet sammen. Heldigvis er resultatet enestående, synes vi i hvert fald selv.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Hvis vi ikke stresser over, om den visuelle del af koncerten kommer til at fungere - rent teknisk altså - så står vi i mørket på siden af scenen og kommer ind i stemningen sammen. Simon har vist noget kørende med sine sokker, og jeg har som reel en lille lykkebringer med fra mine to drenge, som jeg sikrer mig at have i lommen!

Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– God mad og lokale produkter. Men det får vi nærmest ingen steder. Til gengæld får vi en masse lorteprodukter som Coca-Cola, Mars-bar og Kims Chips. I Danmark har vi så mange små lokalproducenter, som vi alle - også spillestederne - burde støtte. Der er simpelthen ingen grund til, at man skal have den samme ligegyldige forplejning alle steder.

Hvad hører I i turbussen?

– I øjeblikket hører vi en podcast serie om Inka-riget. Så hører vi James Holden, Unkwon og en masse brændte cd'er, som vores booker Alexander køber i Iran. Og når vi er så heldige at have Danmarks fedeste chauffør Trojie med, så hører vi hans overfede playlister med gammel dansk rock og rul, sydamerikansk taffel og danske beat-perler.

Steder og datoer:

1. marts – Albertslund, Forbrændingen  

2. marts – København, Skuespilhuset Store Scene 

3. marts – København, Skuespilhuset Store Scene 

28. marts – Odense, Magasinet 

29. marts – Aarhus, VoxHall

Find billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA