x

Go Go Berlin – udlandet kalder

Go Go Berlin – udlandet kalder

Det er ved at være godt hul igennem til udlandet for de fem medlemmer i Go Go Berlin. Efter en vellykket optræden på Spot Festival 2013 blev bandet inviteret til den store tyske musikbranchefestival Reeperbahn i Hamborg. Her imponerede gruppen den tyske musikbranche så meget, at det efterfølgende væltede ind med flotte tilbud på pladekontrakter og udenlandske spillejobs. Efter nøje overvejelser valgte Go Go Berlin at skrive kontrakt med Sony, som til april så udgiver debutalbummet New Gold i både Tyskland, Østrig, Schweiz, Belgien og Holland. Samtidig har bandet allerede påbegyndt en massiv turné med over 100 koncerter og festivaloptrædener i ind-og udland hele foråret og sommeren igennem.

– Vi er inde i en rigtig fed udvikling med bandet lige nu, fortæller Go Go Berlins forsanger, Christian Vium, i en pause fra øvelokalet i Aarhus, hvor bandet er ved at øve op til årets mange koncerter.

– Især i Tyskland er der run på, hvor der er mange koncerter linet op, og hvor vores sange bliver spillet i radioen. Men også i Holland går det godt, hvor vi skal spille en del festivalkoncerter til sommer og allerede har et publikum, efter at vi varmede op for det hollandske band Kensington sidste år. Her spillede vi for 2-3.000 publikummer hver aften og fik en rigtig god respons bagefter, hvor vi også solgte alle de cd'er, vi havde med hjemmefra.

Udover Europa skal I også en tur til USA og spille her til april. Hvad skal der ske derovre?

– Det er til et par såkaldte showcasekoncerter, hvor vi skal spille for nogle vigtige amerikanske branchefolk. USA er jo det store forjættede land i musiksammenhænge, så det ville være det vildeste at få hul igennem derovre. Vi har allerede fået spillet vores nummer Gimme Your på college radio i USA, men nu må vi se, hvad der kan ske, fortæller Christian Vium.

Det var især sidste års optræden på den tyske Reeperbahn Festival i Hamborg, som for alvor fik udlandets øjne og ører op for Go Go Berlins kvaliteter og smittende live-energi. Her spillede bandet på et fuldstændig pakket spillested for et inviteret udenlandsk branchepublikum ved arrangementet "Danish Night", der også bød på koncerter med Baby In Vain, Linkoban og Turboweekend.

– Før Reeperbahn koncerten havde vi spillet ti koncerter i Tyskland, og jeg havde personligt sunget ti aftner i træk, så jeg var godt flad. Men så tænkte vi: "Fuck nu det. Det her er vores sidste aften på Tysklandsturnéen, og nu skal vi fandeme ind og bevise noget over for alle de her branchefolk." Vi havde lige set Baby In Vain, som var fucking cool, så der var noget at leve op til, og vi skruede ekstra meget op for charmen og energien og fik fyret den godt af på scenen. Og det gav altså pote efterfølgende, hvor vores management fik alle mulige positive henvendelser lige efter koncerten, husker Christian Vium.

Har du et par gode råd til andre unge bands, som gerne vil have gang i udlandet?

– Først og fremmest er det vigtigt at have en god manager, som har de rigtige kontakter. Det betyder rigtig meget. Dernæst er det godt, hvis man kan komme til at optræde på branchefestivaler som Spot og Reeperbahn. Men inden skal man huske at gøre sit forarbejde ordentligt og få inviteret de rigtige branchefolk til sin koncert. Det samme efterfølgende, hvor man skal huske at følge op på koncerten. Til sidst skal man som band give den hele armen og spille, som var det ens allerførste koncert fyldt med energi og gåpåmod. Og så er der selvfølgelig en masse timing og held, som skal gå op i en højere enhed, slutter Christian, inden han skal tilbage til resten af bandet og øve igennem, inden årets store turné går i gang få dage senere.

Go Go Berlin er:

Christian Vium – guitar og vokal

Mikkel Dyrehave – guitar

Christoffer Østergaard – trommer

Anders Søndergaard – orgel

Emil Rothmann – bas

New Gold er er produceret af Nick Foss. Søren Christensen fra The Blue Van er medkomponist på flere skæringer. Go Go Berlin har allerede været booket til mere end 60 koncerter i 2013 – blandt andet Spot, Roskilde Festival, Smukfest og Jelling Festival. Bandet spiller mere end 110 shows i 2014 og udgiver New Gold international til april.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA