Nyhed

Se Oscar-vinders egne favorit-musikvideoer

Anders Walter vandt en Oscar i nat - se hvilke musikvideoer han er mest tilfreds med

Årets Oscar-priser blev uddelt i nat dansk tid, og blandt vinderne finder vi filminstruktøren Anders Walter (til højre på foto), der vandt i kategorien "Bedste kortfilm" for kortfilmen "Helium". I oktober sidste år interviewede vi Anders Walter - bror til den folkekære Rasmus Walter - hvor Oscar-vinderen blandt andet fortalte om, hvilke musikvideoer han har været med til at lave, som han er mest tilfreds med.

1. Dybt Vand – Rasmus Walter

– Ja, det bliver så tre gange Rasmus Walter. Dybt vand er den, jeg er mest tilfreds med og blev også Danmarks Music Awards-nomineret for resultatet. Omstændighederne var magiske. Vi fandt det her øde område i Sverige med fantastiske træskulpturer og med en meter høj sne den dag, vi stod ud af bilen. De er lavet af en skæv anarkist-kunstner, der også har indført sin egen valuta i området, men det var helt uberørt, da vi var der. Det var første gang, at det gik op for mig, at jeg, Rasmus og en fotograf var nok – også i det efterfølgende arbejde, hvilket mere eller mindre har været hele holdet siden. Plus en klipper i den sidste fase.


– Udtrykket har en enkel, melankolsk og magisk karakter i dette uberørte, fantastiske landskab. Det er kun Rasmus og "den ensomme ulv". Det er et dominerende karaktertræk hos os begge, som her i videoen kommer håndgribeligt til udtryk ved et levende, fysisk eksemplar af slagsen. De mange træer, der falder, kommer meget af min tendens til at tænke stort som illustrator. På trods af at jeg er kreativ, er jeg også ret praktisk, så jeg fandt nogle skovhuggere på nettet, der skulle fælde en masse træer, og de syntes, det var vildt sjovt at medvirke.

2. Knust Glas – Rasmus Walter


– Jeg er rigtig glad for den stemning, vi fangede i videoen. Den unge pige der bare svømmer "ad helvede til" for at glemme – et utopisk projekt. Ensomheden der går igen, og som i denne sammenhæng bliver oversat via en ung pige. Der er vand og det store åbne hav, hvor de underliggende ikke udtalte emner er kærlighed, forladthed og smerte. En symbolsk fortælling. Jeg synes, det lykkedes os at fange nogle filmiske kvaliteter, hvilket var det, jeg gik efter. En video, hvor Rasmus for en gangs skyld spiller en lille rolle. Endnu en fortælling i "the lonely wolf" ensomheds-projektet, men hvor det her er oversat til en ung 16-årig piges smerte frem for en midaldrende, noget gråhåret mand, haha.

3. Det Stille Angreb – Rasmus Walter


– Et primært grafisk univers, der er omsat til to levende mennesker – primært i silhuet. Den er nært beslægtet med meget af det, som jeg har tegnet, og en øvelse ud i at omforme illustrationer til noget, der lever, og som har noget, som jeg i den grad føler er mig, hvilket jeg altid har forfulgt i mit arbejde med Rasmus. Her kommer jeg af med et kunstnerisk udtryk, og videoen her er et eksempel på at komme vidt omkring via billeder. Man behøver altså ikke bare at stå og følge en, der synger.

ANNONCE