x

WiMP uddeler priser til tre nordiske kunstnere

WiMP uddeler priser til tre nordiske kunstnere

Bare fordi man hører musik på en streamingtjeneste, behøver man ikke at høre den i komprimeret mp3-format. Sidste år åbnede musiktjenesten WiMP sin HiFi-udgave med streams i høj lydkvalitet, og nu har WiMP i kølvandet på dette indstiftet WiMP HiFi-prisen, der går til årets bedste produktion. Prisen hylder alle dem, der har været en del af produktionen – fra sangskriver til mastertekniker. Juryen, der bestod af deltagere fra WiMP, NRK, Lyd & Bilde og Nordic Playlist, har nu kåret vinderne. Vinderne er de teams, der står bag danske Trentemøller, norske Truls og svenske The Knife for henholdsvis albummene "Lost", "Trvls" og "Shaking the Habitual".

WiMP fangede Trentemøller, der i øjeblikket er på tour, og fik denne kommentar: "Tusind tak til WiMP for prisen! En dejlig nyhed at få her midt i vores Europa-tour. Vi er i Grækenland i øjeblikket, så jeg har desværre ikke mulighed for at være til stede i Oslo, når prisen overrækkes." Trentemøller kan opleves på VoxHall i Aarhus 8. marts.

WiMP HiFi-prisen er et skulderklap til de teams, som har begået en særlig lytteværdig produktion. Bag en artists succes står ofte flere sangskrivere, producenter, lydteknikere, grafikere, a&r-folk med flere. Teamet bag Trentemøllers "Lost" er: mix og production: Anders Trentemøller, hybrid-mastering: Anders Schumann (Studio C4), artwork: Asger Carlsen og grafisk design: Benjamin Robin Graahede.

Kriterierne for prisen er, at produktionen skal være udført med kærlighed til lydkvalitet, af nordiske hænder, og at lydproduktionen peger mod fremtiden. WiMP-redaktionerne i henholdsvis Danmark, Norge og Sverige håndplukkede en lang række album baseret på disse kriterier. Brugerne af WiMPs sociale medier blev opfordret til at bidrage med deres bud, og derudover pegede jurymedlemmerne selv på kandidater.

Da juryen mødtes, blev den lange liste kogt ned. I lytterummet hos Neby HiFi i Oslo blev kandidaternes musik afspillet via WiMP HiFi på en Mac over Marantz-netværksstreamer, McIntosh-forstærkere og JBL Everest-højtalere. På dette udstyr kom produktionerne ifølge juryen virkelig til deres ret. Juryen måtte lytte gentagne gange til de to-fire stærke kandidater, der var blevet udvalgt per land, før de nåede til enighed om vinderne.

Juryen bestod af Pål Bråtelund (juryleder, WiMP), Kristin Winsents (NRK), Francine Gorman (Nordic Playlist), Geir Nordby (Lyd & Bilde) og Sveinung Rindal (WiMP).

Juryens begrundelse: WiMP HiFi-Prisen Danmark – Trentemøller – "Lost":
2013 gav Danmark en lang række fantastisk vellydende album. Juryen var enige om, at Trentemøllers "Lost" var på toppen. Et varmt og omsorgsfuldt univers, perfekt blandet med interessante instrumentkombinationer til en industriel, men organisk verden. Fra album til album peger produktionerne også mod fremtidens lyd. "Lost" er en produktion, der tør dvæle ved en idé og forsigtigt placere elementerne i et rigt mix. En fest og fryd for ørene.
 
Juryens begrundelse - WiMP HiFi-prisen Norge – Truls - "TRVLS"
Vi havde en lang liste fyldt med fantastisk klassisk musik, jazz, electronica, rock og folk. Vi erkender, at det var med en vis overraskelse, at vi endte med at vælge et rent pop- og radiohit. Men vi er glade for at påpege, at pop også kan være virkelig godt udført. Den teamindsats, som er lagt i at producere et crossover popalbum, masterere det, så det skiller sig ud i radioen og lyder fantastisk hjemme hos en hifi-entutiast, samtidig med at det er produceret, så du får lyst til at danse, tja, det er noget, som hele popverdenen bør stræbe efter.

Juryens begrundelse - WiMP HiFi-prisen Sverige – The Knife - "Shaking the Habitual":
Vi indrømmer, det her er ikke "easy listening". Det er et album, der kræver din fulde opmærksomhed med intense lydlandskaber og en spøgelsesagtig vokal. Vokaler, som passer perfekt med produktionen, der er så informationsrig, at alt ville have kollapset, hvis det ikke var lavet på en så fantastisk måde. En perfekt test for dit lydanlæg og dine ører.

Prisen tildeles alle, som har været en del af produktionen, fra komponist og sangskriver til mix- og masterteknikere, producent, pladeselskab, grafikere, artister og musikere.

Med prisen følger foruden æren en statuette, som du kan se ovenfor.

The Knife har i øvrigt netop fået en anden nordisk pris, nemlig Nordic Music Prize, som blev uddelt på by:Larm-festivalen i Oslo lørdag den 1. marts.

Hør de tre vinderalbum i WiMP:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA