x

Drake og The Weeknd holdt fest i Forum

Drake og The Weeknd holdt fest i Forum

Drake og The Weeknd er taget på fælles turné, og mandag aften ramte de et udsolgt Forum i København. Det var en stor oplevelse, beretter GAFFAs anmelder Jacob Skyggebjerg. Om The Weeknd skriver han blandt andet:

"Det er et underspillet show uden mange bevægelser. Det fungerer som sådan, men momentalt indbyder musikken til mere action, og så er det ærgerligt, at sangeren ikke formår selv at være med på den energi. "Jump, jump, jump, jump," råber han på et tidspunkt, og publikum adlyder, men for ham selv bliver det ikke til mere end et par små hop på stedet."

"Det er lysudstyret, der gør arbejdet. Et eminent samspil mellem instrumenter, spots, laser og strober hensætter salen i ekstatisk fortryllelse, nok også vejet op af den hengivenhed, publikum har til The Weeknd. Der er mange fanatikere til stede i aften. Lampestativerne bag bandet ligner amerikanske skyskrabere. Massive røde stænger af lys kører langsomt ned gennem publikum. Tredje sang begynder, og det røde blandes med lilla. Gulvet ryster, anlægget tager også del i arbejdet."

Om Drake skriver GAFFAs anmelder blandt andet:

"Under pausen er der blevet bygget om på scenen. Lyssætningen er væk, og der er i stedet opstillet en stor, skrånende ring, med en tilsvarende ring oven over under loftet. Bagvæggen er blevet beklædt med et lærred, der bugter i siderne. Langsomt kommer Drake til syne. Han bliver kørt op på en lille lift bag ved ringen. Publikum eksploderer. Ringen illumineres først af hvidt, snart lilla, og skærmen bagved ligeså. Drake tager det roligt, men publikum er ikke svære at stille tilfredse. I hele salen og helt op på balkonerne bliver der danset og kastet med arme, filmet med smartphones."

"Der bliver skiftet hurtigt mellem sangene, et potpourri af sangerens hits, et vers af hver og så videre. Det holder intensiteten oppe. Skærmen viser nu visuals af animerede klipper eller isbjerge. Det er et flot setup, men det blegner noget i forhold til The Weeknds lyssætning. Heldigvis er vi kun lige begyndt."

Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA