x

Earl Sweatshirt: Det kan du forvente på scenen

Earl Sweatshirt: Det kan du forvente på scenen

I aften bliver VoxHall en oplevelse rigere, ligesom Pumpehuset gør mandag den 10. marts. Danske hiphopelskere vil uden tvivl være at finde, når stjerneskuddet Earl Sweatshirt træder på scenen i, hvad der bliver hans første danske optræden. Hvis Earl Sweatshirt ikke er et buzz-word i din hiphop-ordbog, bør du måske give superhittet Chum et lyt, og snarest muligt opdatere din playliste med følgende navne: Tyler, The Creator, Hodgy Beats, Domo Genesis, Frank Ocean, Left Brain, Mike G, Syd tha Kyd, Matt Martians, Hal Williams og L-Boy.

Ovenstående name-dropping har nemlig, sammen med Earl Sweatshirt, det verdenskendte hiphop/indie-kollektiv Odd Future Wolf Gang Kill Them All (oftest omtalt som Odd Future eller OFWGKTA) som fællesnævner. Drengene fra Los Angeles er kendt for deres vilde shows og fandenivoldske udtryk – et udtryk, der senest medførte, at de ikke fik indrejsetilladelse i New Zealand. Der burde dog ikke være fare for, at den unge Earl Sweatshirt og opvarmning Domo Genesis (også fra Odd Future) og DJ Shaky Hands ikke kommer på scenen i VoxHall i aften – kollektivet har nemlig været her før, både på Roskilde Festival i 2011 og sidste år i Vega, selvom Earl Sweatshirt ikke var med nogen af stederne – under Roskilde var han på opdragelsesanstalt, ved Vega-koncerten var han syg. 

Earl Sweatshirt er kendt som den unge, lidt tilbageholdende knægt i Odd Future-sammenhæng. Det gør sig dog på ingen måde gældende i soloregi – her blomstrer den tynde tyveårige dreng med det hårdtslående tekstunivers, som gjorde ham kendt, senest med skæringen "Doris".

Se frem til en aften i selskab med et af de mest lovende navne på den genopståede West Coast-hiphopscene lige nu. Du kan forberede dig på aftenen med nedenstående udsnit af Earl Sweatshirt performances:

 

Live 2013 i USA:

Freestyle på radio

I David Letterman:

Chum musikvideoen:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA