x

Fem folk-artister til Spot Festival

Fem folk-artister til Spot Festival

Spot Festival har offentliggjort nye navne til årets program. Med SpotOnFolk præsenterer arrangøren RosaFolk fem danske artister og bands på Spot Festival, der på hver deres måde lader sig inspirere af danske og nordiske folketraditioner. Det drejer sig om Spillemændene (billedet), Habadekuk, Euzen, Nordens Tone og M.C. Hansen.

Spillemændene går i kødet på danske nationalsymboler, som behandles med intens vokal og dyster ironi. GAFFAs Espen Strunk skrev om Spillemændenes debutplade "Nationalsange", som udkom i slutningen af sidste år; "Et interessant bekendtskab, som nok skal finde et publikum." Han kvitterede med fire stjerner.  

Imens blæser Habadekuk sig væk fra den bidende ironi og giver nyt liv til traditionelle polkaer og valse. Orkesteret modtog i 2011 prisen for årets folkalbum til DMA Folk.

I Euzen har pianist og elektronisk lydarkitekt Christopher Juul og sangerinden Maria Franz formået at kombinere skarpe beats med den organiske nordiske folketone. Deres andet album "Sequel" fra 2011 modtog fire stjerner i GAFFA, og Erik Barkman konkluderede: "Euzens andet album er lyden af et band, der følger deres muse til den bitre ende. Deres himmelstræbende art pop-symfonier havner nu og da i prætentiøse blindgyder, men finder gerne ud igen med stort melodisk overskud. Så pyt med, at Maria Franz faldt i gryden med Björk som spæd: Sequel er en stilsikker og stimulerende oplevelse."

Et anderledes bud på en nordisk folkelyd giver Nordens Tone. Kvartetten afsøger det musikalske univers, der ligger mellem Jan Johanssons jazzede melankoli og de nordiske folkemusik- og sangtraditioner.

M.C. Hansen har ladet sig inspirere af rejser i USA og Canada, og han har hentet lydene derfra til Skandinavien og skabt sin egen blandingslyd, som han kalder "scandicana". Det er americana i nordisk forklædning. 

Spot Festival afholdes i Aarhus 1. til 4. maj, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA