x

Gangway næsten gendannet – for en aften

Gangway næsten gendannet – for en aften

Gangway anno 1996. Billede: Peter Ravn

Der var mange elskere af den gode popsang, der måtte knibe en tåre, da Gangway i 1998 sendte sig selv til de opløste orkestres evige jagtmarker. Men nu kan de tørre øjnene, for en slags gendannelse er på vej, selvom den indtil videre kun bliver for en enkelt aften.

I hvert fald giver den gamle Gangway-sanger Allan Jensen (midt i billedet) og bandets guitarist og primære sangskriver Henrik Balling (til højre) en fælles koncert 21. oktober på Ingolfs Kaffebar på Ingolfs Allé på Amager. Og det lugter jo af reunion – og højst sandsynligt en mulighed for at synge med på perler som ”My Girl And Me”, ”Mountain Song”, The Party’s Over”, ”Sitting In The Park”, ”Steady Income”, ”Come Back As A Dog” og mange flere.

Efter Gangways opløsning udgav Allan Jensen en enkelt solo-cd, ”One Fine Day” i 2001. Albummet blev ikke den store salgssucces, måske fordi Allan Jensen af uvisse årsager insisterede på at udsende albummet under det mildt sagt anonyme kunstnernavn Jensen.

Henrik Balling indledte en karriere som producer, hvor ikke mindst arbejdet på Peter Sommers to soloplader har markeret sig stærkt. Tredje og sidste mand, keyboardspiller Torben Johansen, har arbejdet på de indre linjer som pladeselskabsmand og har i mange år arbejdet på pladeselskabet BMG – i dag Sony BMG – som også udgav Gangways plader.

Et dansk Gangway-fansite


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA