x

Kom til DM i twerking

Kom til DM i twerking

Selvom dansestilen "twerking" har mere end 25 år på bagen, er det først inden for det sidste halve år, den udfordrende dans for alvor er kommet på alles læber, og ordet er nu også godkendt af Dansk Sprognævn på linje med "selfie" og "bitcoin".

At twerke handler om at ryste, vride og rotere hofterne og røven så meget som overhovedet muligt til tonerne fra rap-, dancehall- eller reggaeinspireret musik. Dansen fik sit store folkelige gennembrud, da en letpåklædt Miley Cyrus udførte den til MTV VMA-showet i New York i august 2013. Se et klip fra showet nedenfor.
 
"Det er en særlig dansestil, der har rødder i hiphopmiljøet, men samtidigt også et fantastisk underholdende show for publikum og twerkingfans",  fortæller Preben Steen Nielsen, der sammen med Claus Thomsen fra eventfirmaet Idéfabrikken til efteråret afholder det første officielle Danmarksmesterskab i twerking.
 
Arrangørerne bag initiativet er kendt for også at have stået bag konkurrencen DM i Luftguitar, der for nylig er overtaget af Roskilde Festival. På samme måde vil twerkingmesterskabet blive bygget op som, med arrangørernes ord, "én stor fest med musikken, dansen og den iskolde fadøl i centrum". Arrangørerne er blevet inspireret til at stable konceptet på benene ved blandt andet at studere mesterskaberne fra den britiske undergrundsscene, hvor kostumer, sangvalg og bodypaint også indgår som en del af deltagernes performance.
 
Har man mod på selv at stille op i konkurrencen, er der både mulighed for at tilmelde sig solo, i duo og som gruppe. De generelle regler for tilmeldingen vil snart blive offentliggjort på dmitwerking.dk samt på facebook.com/dmitwerking, hvor der ligeledes løbende vil blive opslået videoer til både instruktion og inspiration.
 
Dato og location for mesterskabet er endnu ikke fastsat, men interesserede opfordres til at følge med på Facebook – men det bliver vest for Storebælt, fastslår arrangørerne.
 
Se Miley Cyrus twerke i stor stil over for Robin Thicke til MTV VMA-showet i august 2013:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA