x

Hør Ice Cream Cathedrals nye single

Hør Ice Cream Cathedrals nye single

Man må håbe, at Ice Cream Cathedral ikke smelter, når de i denne uge står i den tørre hede til årets SXSW-festival i Austin, Texas. Mens den københavnske trio gæster det amerikanske land, kan vi herhjemme give et lyt til den første smagsprøve fra deres kommende album "Sudden Anatomy", som udkommer den 12. maj. Singlen hedder "The Swans", og du kan få den at høre via WiMP eller Spotify her forneden.

Det er kun et lille år siden, at Anja T. Lahrmann (vokal, guitar, synth), Kristian Paulsen (guitar, synth) og Anders Bach Pedersen (trommer, synth) udgav deres debutalbum, "The Drowsy Kingdom", til fine anmeldelser - også i GAFFA, hvor Rune Sclosser i sin femstjerners anmeldelse skrev: "Trioen lokker os stilfærdigt med ind i deres is-katedral, hvor selv den mest energiske undersåt må overgive sig til at lytte."

På de kun 14 måneder siden debuten har Ice Cream Cathedral haft en rivende udvikling både lydmæssigt, men også som band. Det høres tydeligt på "The Swans", for selvom gruppens karakteristiske "spacepop"-lyd er bibeholdt, er der en dyster understrøm på spil, som fremkalder et regndryppende, moderne film noir-univers, der samtidig leder våde fodspor til den nærmeste klub.

Ice Cream Cathedral åbnede Pavilion Jr. på Roskilde Festival 2013, en koncert GAFFAs Ole Rosenstand Svidt gav fire stjerner i sin anmeldelse under overskriften "Fin, drømmepoppet åbning af årets Roskilde Festival", og spillede på blandt andet Spot Festival, Berlin Music Week og senest på by:Larm i Norge. I marts turnerer Ice Cream Cathedral i USA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA