x

GAFFA på South By Southwest – dagbog dag 1

GAFFA på South By Southwest – dagbog dag 1

Termometret viser op mod 30 grader, og South by South West-festivalen (SxSW) i Austin, Texas er ved at blive skudt i gang. Faktisk har festivalen været i gang i fem dage allerede med en Interactive-del, hvor alle mulige tech-firmaer har forsøgt at lancere nye produkter og ideer. Denne del har blandt andet budt på en akustisk surprisekoncert med Justin Bieber (billedet, arkivfoto). Men det er først nu, at musikdelen for alvor skal skydes i gang. Mere end 2.000 bands vil i de næste fem dage konkurrere om opmærksomheden fra alskinds folk fra musikbranchen.

Som Justin Bieber var et godt bevis på, er en del af charmen ved SxSW, at der i sidste øjeblik kan blive annonceret surprisekoncerter med store artister på intime koncersteder. Det betød, at Kanye West og Jay-Z blev talk of the town, da de hookede op og spillede en koncert sammen på festvalens første dag. Senere vil Lady Gaga også spille en koncert, mens der sikkert vil blive annonceret flere overraskelser i løbet af ugen.

Til at starte det hele var Neil Young hentet ind til at snakke om sit Pono-projekt og mere generelt om den teknologiske udvikling inden for musikbranchen. Man kan virkelig mærke, at onkel Neil brænder for at udbrede en bedre lydkvalitet inden for den digitale musik.

Herefter var det tid til at tjekke de første bands ud. Wolf Alice åbnede ballet med en medrivende koncert på spillestedet Lattitude 30, der under festivalen er blevet omdannnet til British Music Embassy. Spillestedet er fyldt helt op, og der står tilmed mange mennesker ude på gaden, der prøver at få koncerten med gennem de åbne vinduer.

Herefter gik turen ned til Yahoo-huset, der også er blevet omdannet i festivallens anledning. Her blev det både til en ikke videre spændende koncert med Lemaitre, mens Hey Marseilles derimod fik sparket lidt mere gang i stedet med deres opdaterede udgave af folk-musik. Hvis man er til Mumford & Sons, kan det bestemt anbefales at tjekke dette band ud.

Det lokale band The Octupus Project fik lov at slutte aftenen af med en vild fest. Deres eksperimenterende blanding af mange forskellige stilarter så ud til at falde i meget god jord i den sene nattetime. Spillestedet blev omdannet til en stor fest, og festivallens første dag blev sluttet på den bedst tænkelige måde.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA