x

Se hvem der topper den danske hitliste

Se hvem der topper den danske hitliste

Seebach, Seebach, Seebach - hvad sker der? Den er god nok, Rasmus Seebach er endnu engang ikke at finde på førstepladsen på ugens albumhitliste. I sidste uge blev den folkekære Rasmus slået af pinden af selveste Poul Krebs. Og Rasmus Seebach beholder sin andenplads, men denne gang er det Pharrell, som er gået direkte ind på førstepladsen med det anmelderroste udspil "G I R L". Hr. Krebs må således tage til takke med en tredjeplads. 

Danske WhoMadeWho er desuden røget direkte ind på 8. pladsen med deres "Dreams", som vi her på GAFFA gav seks ud af seks stjerner og ordene: "Pladens hooklines og stemninger har simpelthen det, som danske popbands så sjældent præsterer: en blivende effekt og international appel – samtidigt – og bandet kiler sig ind i en stolt tradition af dansk navlepop sammen med Shanghai, Spleen United og When Saints Go Machine, men uden at slippe den ømfindtlige popfinger, hvormed udtrykket produceres. Selv den ellers døsige ballade New Beginning byder på pladens måske bedste omkvæd, mens hooks på Right Trackog Heads Above sikrer syngen med næsten øjeblikkeligt. En tidlig kandidat til årets danske plade. Eksportér, eksportér!".

Ikke overraskende er opsamlingen af sangene fra årets danske Melodi Grand Prix også gået direkte ind i top 10 på en syvendeplads.

Vindersangen fra selvsamme danske Melodi Grand Prix, "Cliche Love Song", fremført af Basim, er gået direkte i top 3 på trackinghitlisten, hvor den hermed indtager en andenplads - kun overgået af Pharrell med "Happy", som dermed tager sig af tronen de to største lister. Britiske Coldplay, som udgiver deres sjette studiealbum 19. maj, sætter sig fluks på femtepladsen med deres nye single "Magic".

På listen over ugens mest streamede sange er der ikke sket nogle ændringer i top 3, som tæller Mr. Probz ("Wavez"), Pharrell ("Happy") og Medina ("Jalousi"). Den eneste nye sang på denne liste er "Fred" med Bo Evers, som ud over sin nye solokarriere er forsanger i bandet Modspil.

Læs mere om alle de danske hitlister her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA