x

Led Zeppelin offentliggør nyt om deluxe-udgivelser

Led Zeppelin offentliggør nyt om deluxe-udgivelser

Sidste år var Jimmy Page ude at sige, at 2014 blev året for genudgivelser af Led Zeppelins album. Nu er der kommet dato på, og krydset skal sættes ud for den 2. juni. I første omgang kommer genudgivelseskampagnen til at omfatte de tre første album, "Led Zeppelin" (1969), "Led Zeppelin II" (1969) og "Led Zeppelin III" (1970). Alle tre udkommer med nye covers i form af negativer af de originale, ikoniske forsider.
Desuden har de alle været igennem en remastering. Sidst Page hev dem igennem den behandling var i 90'erne, så det bliver spændende at høre, hvad den nyeste teknologi har bidraget med.
 
De tre albums udkommer på både vinyl, cd og download, og de kan købes som de er eller i en deluxe edition, som ud over det remasterede album inkluderer en 16 siders booklet og en ekstra cd/lp. For "Led Zeppelin" byder ekstramaterialet på en koncertoptagelse fra Paris, oktober 1969. Koncerten er fra før "Led Zeppelin II" udkom, men indeholder materiale derfra. "Led Zeppelin II" og "Led Zeppelin III" indeholder hver en ekstra cd/lp med hidtil uudgivne studio outtakes.
 
Led Zeppelin gik i opløsning 4. december 1980 som følge af trommeslager John Bonhams alt for tidlige død 25. september samme år. De nåede at udgive otte studiealbum samt et post-mortem, "Coda". Hvornår de seks andre udkommer, er endnu ikke meldt ud, men det skulle gerne blive i løbet af året. Indtil da kan vi glæde os til den 2. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA