x

Se Damon Albarn spille nye sange hos Jimmy Kimmel

Se Damon Albarn spille nye sange hos Jimmy Kimmel

Damon Albarn udgiver sit kommende solo-album "Everyday Robots" den 28. april, et album, som han har lavet i samarbejde med XL Recordings-ejeren Richard Russell. Man kan nu allerede lytte til og se musikvideoer af to sange fra det kommende album. Det drejer sig om titelsangen og "Lonely Press Play", hvor sidstnævnte også blev spillet akustisk i BBC Radio 2. GAFFAs Kristoffer Veirum beskrev "Lonely Press Play" som: "elektronisk med en dyb, brummende bas. Den eftertænksomme melankoli er dog stadig dominerende, og man begynder måske så småt at fornemme en retning for albummet ".

I Jimmy Kimmel Live!, der  i denne uge sender fra South by Southwest-festivalen i Austin, Texas, kunne man se Damon Albarn optræde med "Lonely Press Play" og den helt nye "Mr. Tembo". Førstnævnte har som sagt en melankoli, der også er at finde i den første single, "Everyday Robots". Til gengæld så er "Mr. Tembo" stærkt båret af en ukulele og et opløftende kor. Sangen gør en god kontrast til det lidt sørgmodige og elektroniske udtryk, vi indtil videre har fået fra "Everyday Robots".

Det er formentlig en tidlig indikator for, hvordan det bliver at se Damon Albarn på Orange Scene til Årets Festival. Spændende er det, om han kan overgå den massive præstation, det var at fylde scenen med dygtige musikere til koncerten med Gorillaz i 2010. Manden med de mange vellykkede projekter (Blur, Gorillaz og The Good, The Bad & The Queen) har da også lovet at spille andet end solomateriale, når han skal give koncerter.

Hør sangende her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA