x

EMBRYO rammer Christiania

EMBRYO rammer Christiania

Det er et kultorkester af dimensioner, der rammer Fristaden Christiania i slutningen af oktober. Den 31. oktober spiller de på enten Månefiskeren eller Børneteatret, og den 1. november optræder orkestret på Loppen, hvor DR vil være til stede og optage, hvad der godt kan blive en unik begivenhed.

EMBRYOs historie går tilbage til 1969, hvor de oprindelig spillede syrerock, hvorefter de mere og mere er gået over til at spille en musik, der har jazzens improvisation og inputs fra folkemusik fra hele verden. I stil med Ken Keseys legendariske Merry Pranksters i 1960'erne – det miljø, som Grateful Dead udsprang fra – har bandet turneret konstant, i mange år i gamle ramponerede busser stoppet med film- og lydudstyr, på en tilsyneladende evig rejse til fjerne destinationer. De har rejst Marokko tyndt, taget turen gennem Asien, og gradvist har musikken flyttet grænser, som har gjort, at de blandt deres hedeste fans tæller kapaciteter som Thurston Moore fra Sonic Youth, et orkester som EMBRYO også har turneret med.

Legendarisk er deres samarbejde med dels avantgarde-scenen fra New York og dels deres store mentor, jazzpianisten Mal Waldron, som spillede med en række ikoner som Billie Holliday, Lester Young, John Coltrane og utallige andre.

Koncerterne med EMBRYO på Staden er blevet til via ildsjælen Lars Rex, som er lydmand, og som dels har arbejdet med The Bleeder Group og dels for nogle år siden var bagmand for den legendariske koncert med den japanske forsanger Damo Suzuki fra et andet tysk band, Can. Sent glemmer de, der var til stede, lydmuren af guitarer anført af Peter Peter og den shamaniske sanger. Der er grund til at tro, at aftnerne på Staden kan få samme kultagtige forløb.

EMBRYOs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA