x

D-A-D 30 år: Skummel musikhandler i Slagelse

D-A-D 30 år: Skummel musikhandler i Slagelse

"What happens on the road stays on the road" siger Stig med et skælmsk smil. En sandhed med modifikationer fra bassisten, der mener, at to strenge på instrumentet er mere end rigeligt, til gengæld må den gerne være formet som en raket. I øvrigt med bassisten iført hjelm, nederdel eller kunstige øjenvipper, som når det blonde, slanke fyrtårn går på scenen. For manden med de afsindige uniformer, behørigt sekunderet af resten af kvartetten, fik munden ganske gevaldigt på gled, da GAFFA frittede Danmarks ikoniske, vel nok største og mest sejlivede rockorkester ud om en god gang røverhistorier fra nu 30 år i øvelokaler, studier, medier, men først og fremmest på landevejen.

Og nationalorkesteret fejrer jubilæet med maner. 30-30-30 lyder parolen. Tekstet for hørehæmmede vil det sige 30 danske klubjobs, 30 udenlandske klubjobs, 30 festivaler, og – som det sig hør og bør for en afholdt fødselar –det løse. Turmanager Troels Bjørn forventer, at Jesper Binzer får sagt: "god aften og velkommen" rundt regnet 110 gange i løbet af 2014, tæl selv på hvor mange forskellige sprog. Vi, der har rundet hjørnet for mere end et par år siden, ved, at 30 ikke er nogen alder.

Det ser ud til, at publikum er enige, der er fortsat gang i butikken, og det i dén grad. Et hurtigt kig i tour-kalenderen afslører de kolde fakta. Bortset fra "2014" er det ord, som optræder hyppigst "udsolgt". Varen bliver leveret hver eneste aften, og hvad fritid angår, ligger det i 2014 (med lidt held) for d'herrer Binzer, Binzer, Sonne og Petersen på udvalgte søndage og mandage. Men også på en arbejdsdag er der god tid til at hygge sig.

GAFFA mødte kvartetten på udsolgte Posten i Odense og snakken flød, indtil kort før bandet skulle på scenen. Hold godt fast, for her kommer 30 røverhistorier fra 30 år i overhalingsbanen, der lever op til ikke så få sex, drugs & rock'n'roll-klichéer, men også oprigtige og reflekterende stunder fra medaljens bagside, som 30 år med speederen i bund selvfølgelig også byder på. "It's after dark now and Disneyland is closed" lyver Jesper Binzer notorisk. Portene er nærmere fortsat åbne på videste gab. Døm selv. "Mine damer og herrer, Damen und Herren, ladies and gentlemen (indsæt selv) will you please welcome D-A-D" alias Disneyland After Dark. Som altid "good clean family entertainment you can trust".

Vi bringer en røverhistorie hver dag i marts i kronologisk rækkefølge.

16. 1998

Skummel musikhandler i Slagelse

Cobber: – Fra vores øvelokale i Avedøre blev der stjålet fem guitarer og to basser. Men de kunne ikke blive afsat, fordi folk vidste, at det var vores. Via vores netværk finder vi så ud af, at det hele er dukket op i en musikforretning i Slagelse. Ham, der havde biksen, var blevet kontaktet af en fyr, der sagde, at hans far havde spillet i The Clifters, og at det var hans gamle gear. Han købte så hele lortet for 7.500 kroner. De her musikhandlere har et mailnetværk, hvor der var sendt en efterlysning ud, hvor Slagelse-manden havde været flere dage om at svare, så han troede lige, den gik. Jeg kørte til Slagelse, hævede 7.500 kroner og betalte det hele kontant. Han troede lige, han kunne slippe af sted med det. Jeg har også købt en stjålet guitar tilbage engang ude i Nordvest.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA