x

X Factor-Chresten klar med album

X Factor-Chresten klar med album

Chresten kom for alvor til storbyen sidste år, hvor han endte med at vinde X Factor. Det blev dog ikke københavnerlarmen, der kom til at diktere den 27-årige vestjyde, da han skulle begynde på sit debutalbum, "Wanderlust", som udkommer fredag den 21. marts. Han tog nemlig hjem til barndomsværelset syd for Nissum Bredning og bladrede gennem gamle notesbøger med sange, han havde skrevet op gennem sin ungdom. Resultatet er blevet 14 sange med en drømmende countrylyd.

På fredag får seerne af X Factor muligheden for at høre albummets første single "Hanging My Youth Out", når programmet løber over DRs sendeflade.

Det var ikke med ambitioner om at blive en popstjerne, at Chresten stillede op i X Factor. Han troppede op med en Mumford & Sons-sang på læberne iført en truckerkasket. Som hovedpersonen selv siger: "Det skærer mig i hjertet, når jeg ser på folk, som prøver at være noget, de ikke er."

Den lune jydes afdæmpede og beskedne adfærd smittede da også af på tv-seerne, som tog ham til hjertet og gav ham deres stemmer i hobetal.

Sangene på "Wanderlust" er kulminationen på en ungdom som sangskriver og et liv med udlængsel, og hver og én er skrevet af Chresten selv. Selvom han har haft ønsket om at levere noget andet end det popalbum, alle seere af X Factor ville forvente, har han kun et godt indtryk af at have deltaget i programmet: "Det har været overraskende positivt. Jeg tænkte ikke så meget over forventningerne eller på, at der et pres. Det har været sjovt at lave pladen."

Hvis du vil høre startskuddet til Chresten soloalbum, skal du følge med på DR1 på fredag fra klokken 20.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA