x

Se Lady Gaga blive ramt af opkast

Se Lady Gaga blive ramt af opkast

Offentligheden forlanger, at en musikanmelder for så vidt mulig er afbalanceret i sin bedømmelse af en koncert. Men der er vel næppe nogen, der vil rynke øjenbrynene, hvis en sådan af slagsen beskrev Lady Gagas optræden til SXSW-festivalen i Austin forleden som "det rene bræk".

Lady Gaga havde inviteret sin veninde, "bræk-maleren" Millie Brown, med på scenen, og under nummeret "Swine" spyede Brown giftigt farvet opkast ud over Gaga. Oftest arbejder Brown med at drikke farvet soya-mælk og kaster det altså normalt op på canvas, men hun kan åbenbart også overtales til at gøre det ud over mennesker. Hvad Browns tandlæge siger til hendes arbejdsteknik, kan man kun gisne om, men sundt for tandemaljen er det næppe. 

Lige siden Lady Gaga udgav sidste års storstilede "Artpop", har den 27-årige sangerinde gjort meget for at knytte forbindelse mellem hendes musik og kunstens fagre verden. Det var således den amerikanske popkunstner Jeff Koons, der designede coveret til "Artpop". Albummet blev dog ikke den store salgssucces, som Lady Gaga ellers selv havde spået, og hun har siden fyret både sin manager og er kommet med en større kritik af musikindustrien som sådan.

GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez fandt "Artpop" bedre end forgængeren "Born This Way" og kvitterede med fire ud af seks stjerner: "I det store hele er Artpop et charmerende og helstøbt genresammensurium, hvor r'n'b, rock, elektronika, sågar disko og selvfølgelig pop med stort "P" røres sammen i en sydende og dansabel heksekeddel, der bobler over af slidstærke hooks og Gagas egen struttende stemmepragt. Absolut mere vellykket end forgængeren, men om det er nok til at erobre positionen som popdronning tilbage fra tronranere som Rihanna, Katy Perry og Miley Cyrus, vil tiden vise."

Nogle vil nok sige, at det er kunstens opgave at provokere, men er det her kun et banalt mediestunt for at få opmærksomhed, vil vi lade jer om at bedømme. Se den kvalmende optræden her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA