x

D-A-D 30 år: Rund scene – i miniformat – katastrofe

D-A-D 30 år: Rund scene – i miniformat – katastrofe

"What happens on the road stays on the road" siger Stig med et skælmsk smil. En sandhed med modifikationer fra bassisten, der mener, at to strenge på instrumentet er mere end rigeligt, til gengæld må den gerne være formet som en raket. I øvrigt med bassisten iført hjelm, nederdel eller kunstige øjenvipper, som når det blonde, slanke fyrtårn går på scenen. For manden med de afsindige uniformer, behørigt sekunderet af resten af kvartetten, fik munden ganske gevaldigt på gled, da GAFFA frittede Danmarks ikoniske, vel nok største og mest sejlivede rockorkester ud om en god gang røverhistorier fra nu 30 år i øvelokaler, studier, medier, men først og fremmest på landevejen.

Og nationalorkesteret fejrer jubilæet med maner. 30-30-30 lyder parolen. Tekstet for hørehæmmede vil det sige 30 danske klubjobs, 30 udenlandske klubjobs, 30 festivaler, og – som det sig hør og bør for en afholdt fødselar –det løse. Turmanager Troels Bjørn forventer, at Jesper Binzer får sagt: "god aften og velkommen" rundt regnet 110 gange i løbet af 2014, tæl selv på hvor mange forskellige sprog. Vi, der har rundet hjørnet for mere end et par år siden, ved, at 30 ikke er nogen alder.

Det ser ud til, at publikum er enige, der er fortsat gang i butikken, og det i dén grad. Et hurtigt kig i tour-kalenderen afslører de kolde fakta. Bortset fra "2014" er det ord, som optræder hyppigst "udsolgt". Varen bliver leveret hver eneste aften, og hvad fritid angår, ligger det i 2014 (med lidt held) for d'herrer Binzer, Binzer, Sonne og Petersen på udvalgte søndage og mandage. Men også på en arbejdsdag er der god tid til at hygge sig.

GAFFA mødte kvartetten på udsolgte Posten i Odense og snakken flød, indtil kort før bandet skulle på scenen. Hold godt fast, for her kommer 30 røverhistorier fra 30 år i overhalingsbanen, der lever op til ikke så få sex, drugs & rock'n'roll-klichéer, men også oprigtige og reflekterende stunder fra medaljens bagside, som 30 år med speederen i bund selvfølgelig også byder på. "It's after dark now and Disneyland is closed" lyver Jesper Binzer notorisk. Portene er nærmere fortsat åbne på videste gab. Døm selv. "Mine damer og herrer, Damen und Herren, ladies and gentlemen (indsæt selv) will you please welcome D-A-D" alias Disneyland After Dark. Som altid "good clean family entertainment you can trust".

Vi bringer en røverhistorie hver dag i marts i kronologisk rækkefølge.

19. 2002

Rund scene – i miniformat – katastrofe

Jesper: – Kaos omkring hele processen med Soft Dogs. Produceren Don Smith, som vi havde hyret ind (Stones, U2, Dylan, Iggy Pop und so weiter, red.) viste sig at være en meget tørstig herre. Han drak stille og roligt hele Flemming Rasmussens (studieejer og Metallica-producer, red.) jubilæumslager af årgangsvin som den mest naturlige ting i verden – helt uden at spørge. Det fungerede bare overhovedet ikke med den mand. Der var stress på, vi skulle ud og spille, turnere, vi skulle finde på noget, og Finn Soundforce (kendt lydmand, red.) stod med store torskeøjne og det hele og proklamerede "scenen skal være rund." Den blev bestilt, hjørnerne blev savet af, men så viste det sig, at den var lille bitte, aldeles ubrugelig.

Laust: – Vi var nødt til at sadle fuldstændig om og finde på noget helt nyt to timer før koncerten på turnéstart. Der var rimelig meget stress på for at sige det mildt, det var noget lort.

Jesper: – Lidt af en klassiker. Her gik man lige og troede, man var garvet i branchen og vidste, hvordan tingene hang sammen. Det viste sig, at vi var totalt grønne amatører.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA