x

Burhan G, Simpson og klassisk guitarist gæster sammen Pumpehuset

Burhan G, Simpson og klassisk guitarist gæster sammen Pumpehuset

Universal Music, B&O Play og Deutsche Grammophon har ambitioner om at åbne unge øjne og ører for den klassiske musik. Det vil de gøre, samtidig med at de fejrer forårets komme, med en såkaldt Yellow Lounge-koncert, som kommer til at løbe af stablen tirsdag den 1. april i Pumpehuset. Ideen er at præsentere tre musikalske stjerner. Den montenegrinskfødte klassiske guitarist Miloš Karadaglić vil sende lyriske klangflader ud fra scenekanten, Burhan G spiller i aftenens en anledning et akustisk sæt, mens Mikael Simpson går i den modsatte grøft og spiller nyt fra sin seneste, digitale udgivelse "Overspring".

Den 31-årige Miloš Karadaglić har vundet en række internationale priser. Han udgav i februar sit tredje soloalbum "Aranjuez" på Deutsche Grammophon. På pladen spiller han blandt andet spanske Joaquín Rodrigos berømte "Concierto de Aranjuez" med London Philharmonic Orchestra og den fransk-canadiske dirigent Yannick Nézet-Séguin i spidsen.

Burhan G har med sine følsomme popballader og en af landets mest personlige stemmer sunget sig dybt ind i danske hjerter. Albummet "Din for evigt" var det syvendebedst sælgende i Danmark i 2013. Trods det imponerende pladesalg var GAFFAs Sohail Hassan en smule skuffet, da han tildelte albummet tre stjerner: "Så alt i alt formår Burhan ikke helt denne gang at sælge sine sukkersøde romantiske budskaber på velproduceret musik og sangevner. I hvert fald ikke til et voksent publikum, men der er sikkert masser af teenagepiger, der vil knuge dette album tæt til hjertet om natten. Sov godt."

Sangeren udgav i denne uge musikvideo til sin seneste single "Ikke i Nat, Ikke Endnu". Du kan se den her.

Mikael Simpson har for nylig udsendt det digitale album "Overspring (Samlet)" med sange, han har arbejdet på de sidste tre år. Det udkommer på vinyl senere i år, og en koncertturné er under planlægning. Sideløbende med musikken har Simpson et radioprogram på DRs P6 Beat. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt tildelte "Overspring" fire ud af seks stjerner og skrev: "Overspring (Samlet) er alt i alt dog langt mere end en overspringshandling, som ikke bør springes over, hvis man er Simpson-fan – eller bare til intelligent dansksproget sangskrivning."

Pumpehusets rå lokaler danner denne aften rammen om en unik akustisk koncertoplevelse, fintunet af akustikere og ingeniører fra B&O PLAY – og tilsat clubbing-stemning af dj Katrine Ring, som fra pulten mikser elektronisk musik med de klassiske toner.

Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA