x

Efterfesten på plads til Copenhagen Dancehall

Efterfesten på plads til Copenhagen Dancehall

Det nye år var næsten ikke skudt i gang, før det blev offentliggjort, at København nu kan bryste sig af endnu en festival, denne gang i den populære genre dancehall. Nu tilføjer Copenhagen Dancehall endnu en booking til programmet, som skal holde folk varme, når koncerterne er forbi. De berygtede, berømmede og for-deres-talent-belønnede folk fra Peoples Choice bliver nemlig et af de soundsystems, der holder Øksnehallen kogende til festivalens afterparty den 5. april.

Lydsystemet Peoples Choice består af Ribbah King (dj/selector) og Princess T (MC). Siden de startede op ved årtusindskiftet, har de oparbejdet sig en plads som en af Danmarks absolut dygtigste lydsystemer, og dermed har de været vigtige eksponenter i at få boostet den danske reggae/dancehall-scene.

Princess T var en af de første kvindelige dancehall-MC's i Danmark. Med sin karakteristiske stemme og attitude holder hun publikum i sin hule hånd, imens Ribbah King med dubplates og specials står for den rytmiske rygrad på pladespilleren. Deres stærke makkerskab bragte dem til en sejr i Danmarks første officielle soundclash-mesterskab i 2005 over blandt andet Raske Penges soundsystem, Rootsman Hifi. I årenes løb har Peoples Choice samlet sig stor erfaring både i Danmark og internationalt og har blandt andet optrådt på Roskilde Festival, Raw og Distortion samt i Kenya med reggae-legenden Gregory Isaacs.

Copenhagen Dancehall finder sted den 5. april i Øksehallen i København, hvor P3-værten Pelle Peter Jensen er konferencier, mens Skyjuice vender plader hele festivalen igennem. Der kommer stadig nye navne til årets plakat, der nu ud over dagens tilføjelse ser ud som følger: EaggerStunn, Pharfar, Wafande, Kaka, Firehouse feat. Klumben & Raske Penge og Topgunn, Djämes Braun. Ham Der Hasse, Skong Don, Mighty Mala, Lady Smita, Det Bombastiske Broderskab og Rebel.

Der bliver altså rig mulighed for at slå sig løs til reggae-jam og fest/efterfest. Billetsalget er startet, og du kan finde din billet via GAFFA Live.

SPAR 100,- på billetten i GAFFA Plus.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA