x

Se ny musikvideo med marstal:lidell

Se ny musikvideo med marstal:lidell

marstal:lidell alias musikeren, produceren, forfatteren og debattøren Henrik Marstal og sangerinden og produceren Anna Lidell blev dannet i 2012, udgav tre ep'er i 2013 og er nu klar med singleforløberen til deres debutalbum. Singlen har titlen "Memory Is a Dream Machine", mens albummet får titlen "d.i.t."

Marstal og Lidell med en fortid i henholdvis rock og pop (ibens, Annika Aakjær med flere) og elektronika (Akiri med flere) fandt sammen i sommeren 2012 i ønsket om at skabe en musikalsk verden med atmosfærisk "dream pop" kombineret med et seriøst tekstnivers.

Albummet byder på i alt 13 numre baseret på Marstals basgange og Lidells samplede og manipulerede vokaler i et på én gang imødekommende og eftertænksomt univers, ifølge bandet selv med en umiskendelig nordisk tone. Sangene kredser om temaer som magt og afmagt, had og hævn, selverkendelse samt styrken ved at vælge fællesskabet frem for det individuelle – deraf  albumtitlen "d.i.t.", som er en forkortelse for "Do It Together" som modstykke til det velkendte mantra "Do It Yourself".

Albummet og ep'erne er blevet til med afsæt i to længere New York-ophold, hvor Marstal og Lidell på baggrund af en række medbragte skitser, jamsessions og indfald brugte storbyens helt særegne puls og atmosfære som inspiration. Numrene blev til ved hjælp af bas, guitar og beats foruden en række usædvanligt klingende instrumenter (viola da gamba, pocket piano, såkaldt marxophone og manipulerede klange fra en stemmegaffel) samt ved hjælp af tekstlinjer hentet fra ikke blot gruppens egne notesbøger, men også byens graffiti, vendinger fundet på skilte og i blade samt samtaler og udtryk hørt på gaden. Flere Booklyn-baserede musikere fra bands som TV On The Radio og Sufjan Stevens' band medvirker endvidere på en række af numrene.

Om ep'en "machinedrops" skrev GAFFAs Christian Erin-Madsen i november 2013: "Igen er det gennemarbejdede, velovervejede konstruktioner, der kæler for lytteren. Mest med kærlighed for det dreampoppede, lidt nordisk sfæriske, men også med et skridt ind i det elektroniske univers. 'Machinedrops' er en decideret nydelse med sit drevne tunge bas-beat, der minder om en mellemting imellem en Gorillaz-skabning og Ane Trolles nummer 'Wood Delivery'. (…) Anna Lidells stemme er en nydelse." Læs hele anmeldelsen her.

Se musikvideoen til "Memory Is a Dream Machine":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA