x

Led Zeppelin-frontmand gæster Odense

Led Zeppelin-frontmand gæster Odense

Rolling Stones er ikke de eneste legender fra 60'erne, der gæster Danmark i sommermånederne. Torsdag den 19. juni træder forsanger Robert Plant fra genreskabende Led Zeppelin på scenen i Den Fynske Landsby i Odense i selskab med sit band The Sensational Space Shifters og giver således sin eneste optræden i Danmark i 2014. 

- Vi ser frem til en aften, hvor en af rockens største personligheder optræder på det smukke og intime spillested. Den Fynske Landsby er uden tvivl den perfekte ramme for Robert Plant, som med rette er kaldt "rockens største stemme", siger Tue Kempf fra JVB Concerts.

Robert Plant er en af rockmusikkens mest ikoniske forsangere. I 60'erne gik han under navnet "The Golden God", grundet hans spraglende, blonde hårpragt, og enorme røst. Han har lagt stemme til nogle af verdens mest elskede rocksange, såsom "Babe I'm Gonna Leave You", "Whole Lotta Love", "Stairway to Heaven" og "Immigrant Song". Efter Led Zeppelins ophør i 1980 ved trommeslager John Bonhams for tidlige død, tog Plant hul på en succesfuld solokarriere, hvor han skiftede rocken ud med new wave. I de senere år har han koncentreret sig om et mere roots-inspireret udtryk, som han for alvor fik succes med, da han sammen med Alison Krauss udgav "Raising Sand" i 2007. Det høstede fem ud af seks stjerner i GAFFA.

Den 65-årige Plant dannede i 2012 The Sensational Space Shifters, og de har for vane at spille fra hele Plants lange karriere. Derudover har han inviteret amerikanske North Mississippi Allstars med som support, så der er lagt i kakkelovnen til, at aftenen starter med en god omgang sydstatsrock og blues. 

Billetsalget starter torsdag den 27. marts klokken 10.00, og billetter kan skaffes via Billetnet

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA