x

Thrash metal-sanger død

Thrash metal-sanger død

Den amerikanske metalgruppe Gwars management forventes at udsende en officiel pressemeddelelse senere i dag, der bekræfter de sørgelige nyheder, at gruppens frontmand, David Brockie, er afgået ved døden i en alder af 50 år. Det rapporterer engelske NME.

Gwar blev dannet i Richmond, Virginia, i 1984, og det er også det lokale nyhedsmagasin Style Weekly, der har bragt nyheden, at David Brockie blev fundet død på sit værelse i går, søndag den 23. marts, af sine bokammerater. De rapporterer også, at en ansat fra Richmonds politivæsen har bekræftet, at Brockie blev fundet død på sin bopæl mellem klokken 15.00 og 19.00.

Gruppens tidligere bassist Mike Bishop har udtalt til Style Weekly: "Dave var en af de sjoveste, klogeste, mest kreative og energiske personer, jeg har kendt. Han var nogle gange hård i mælet, altid kras, respektløs, han var kort og godt morsom på alle tænkelige måder. Men han var også dybt intelligent og interesseret i livet, historie, politik og kunst."

Gwar kan i år fejre 30 års jubilæum, hvad de tog hul på ved udgivelsen af deres 13. studiealbum, "Battle Maximus". De er kendt for deres satiriske forhold til thrash-metallen, hvad udmønter sig i, at de altid optræder klædt ud som monstre - en klar inspirationskilde til finske Lordi. 

Det er ikke første gang, tragedien rammer Gwar. For tre år siden døde deres daværende guitarist, Corey Smoot, af en hjertefejl midt under deres turné, og de måtte efterfølgende aflyse resten af turnéen. Hvordan fremtiden vil forme sig nu for thrash-metalgruppen er uvis, da David Brockie også var det sidste oprindelige medlem af gruppen.

Se David Brockie og resten af Gwar på toppen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA