x

Hør Metallica hylde Dio

Hør Metallica hylde Dio

Den legendariske sanger Ronnie James Dio døde for fire år siden af mavekræft. Nu er flere af hans musikalske kollegaer og gamle venner gået sammen om at indspille et hyldestalbum til ham. "This Is Your Life" hedder bestræbelsen, som er sat til at udkomme den 1. april og indeholder bidrag fra blandt andet Motörhead, Anthrax, Tenacious D og en supergruppe bestående af medlemmer fra Judas Priest, Slipknot og Dios eget band. Metallica har også bidraget, men de kunne ikke nøjes med at vælge én sang, så de har lavet et medley bestående af fire kendte Dio-sange. Du kan høre det ni minutter lange epos ved at følge linket her forneden.

Metallica har valgt fire sange, som betød meget for trommeslager Lars Ulrich. Han fortæller til amerikanske Rolling Stone: "Dios musik er så meget en del af, hvad der er i Metallicas DNA, den der hårde, mere kantede, blues-baserede hårdrock fra 70'erne. Det var temmelig nemt at gå til, det her, fordi det er noget, alle i bandet havde tæt inde på livet. Jeg kan ikke huske, at vi har siddet til et bandmøde eller noget lignende for at bestemme, hvad vi skulle spille. Nogen begynder at spille "Stargazer" - som er noget, vi plejer at jamme i øvelokalet - og så ellers sangene fra den periode, "Tarot Woman", "Kill the King", "A Light in the Black" - de var nemme at gå til derefter.

Lars Ulrich forklarer også, at Metallicas intention var at give en passende hyldest til den afdøde frontmand, men selvfølgelig på deres egen måde. Albummets overskud går til forskning i kræft. 

Du kan høre Metallicas hyldest til Ronnie James Dio på Rolling Stone Magazine ved at klikke på linket her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA