x

Sandmen-sanger solo

Sandmen-sanger solo

Efter adskillige års tavshed på pladefronten - bortset fra en julesang sidste år - er den tidligere Sandmen-forsanger Allan Vegenfeldt tilbage. 19. november udgiver han sit debutalbum som soloartist, "Free Your Mind".

Allan Vegenfeldts stærke, hæse røst var et af omdrejningspunkterne i det succesfulde rockband The Sandmen, der udgav seks studieplader og et livealbum i perioden 1987-1994, men året efter gik ind til den store søvn.

Allan Vegenfeldt var derefter forsanger i den kortlivede techno-rock-gruppe Nerve, der udgav et enkelt album i 1996. Herefter nedtonede han sin musikalske karriere og hengav sig til et job som murerarbejdsmand, men optrådte dog af og til som sanger i fritidsbandet Chosen Few.

Nu er Vegenfeldt langt om længe tilbage. Han fortæller, at "Free Your Mind" oprindelig var tænkt som en udgivelse med elektronisk popmusik, men at det endte med at lyde en del som Sandmen med rå og swingende, om end meget varieret rock.

Allen Vegenfeldt følger albummet op med en lille turné i slutningen af december, og han lover, at man her også vil kunne høre gamle Sandmen-hits.

I øvrigt får Vegenfeldt i foråret sin debut som skuespiller i filmen "Charlie Butterfly", hvor han spiller søn af en desillusioneret brandmajor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA